SPORT

Nakon 21 godine od osnivanja, članovi AK “Apatin” NASTAVLjAJU da beleže ODLIČNE REZULTATE

15570

 

Atletski klub Apatin obeležio je 21 godinu od osnivanja. Tog 29. aprila 2001. godine u prostorijama GКUD Dunav formiran je prvi atletski klub u Apatinu, koji je tokom svih ovih godina radio potpuno besplatnu školu atletike za najmlađe sugrađane, koja se i danas tri puta sedmično realizuje. Članovi Atletskog kluba Apatin učestovali su na više hiljada atletskih takmičenja, osvojili su na desetine medalja na zvaničnim Prvenstvima Srbije i Prvenstvima Vojvodine. Кlub je bio učesnik Кupa Evropskih šampiona u krosu i polumaratonu, domaćin Prvenstva Balkana u polumaratonu za seniore i seniorke i organizator jednog od najboljih polumaratona (Apatinski Dunavski polumaraton) u regionu, koji ove godine 16.10. ima svoje 26. izdanje i koji je bio preteča u osnivanju kluba.

Atletski klub Apatin nastavio je sa aktivnostima i učešćima na atletskim takmičenjima, te su tako i proteklog vikenda učestvovali na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju, koje je održano u Vršcu i na maratonu u Hamburgu.

Na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju, čiji je organizator bio Vršački atletski klub 1926 pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza, okupuli su se takmičari i takmičarke iz 19 atletskih klubova, u konkurenciji starijih pionira.

Svoj prvi nastup na zvaničnim prvenstvima Srbije imala je Una Čegar, jedna od najmlađih učesnica. Una je u trci na 2000 metara sa visinskom razlikom + 83 metara/-83 metara zauzela 11. mesto.

15571

U okviru Prvenstva Srbije održana je i trka Atzletskih školica na 500 metara u kojoj je Hana Čegar osvojila 2. mesto u ženskoj konkurenciji i  4. mesto u ukupnom plasmanu, u istoj trci takmičio je i Arsenije Čegar (4 godine) koji je uspešno istrčao ni malo laganu stazu od 500 metara.

15572

Atletski klub Apatin proteklog vikenda imao je svog predstavnika na maratonu u Hamburgu (Nemačka). Predrag Vejin je, i pored velikih problema sa povredom tokom priprema i tokom same trke, uspešno savladao maratonsku stazu od 42 kilometra i 195 metara i dostojno reprezentovao Apatin i Republiku Srbiju među 10 hiljada maratonaca iz celog sveta.

Đuro Borbelj je u protekle dve nedelje učestvovao na saveznim pripremama koje je Srpski atletski Savez realizovao za najbolje srpske srednjeprugaše i dugoprugaše, kome će pripreme svakako poslužiti za istrčavanje dobrih rezultata na narednim takmičenjima tokom takmičarske sezone.

Članove Atletskog kluba Apatin u naredna dva vikenda očekuju nastupi na polumaratonima u Dubrovniku i Somboru i na Prvenstvu Srbije na 10000 metara na stazi.

15573

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!