SPORT

Nova DVA ZLATA za Đuru Borbelja, uz pregršt DOBRIH REZULTATA ostalih članova AК Apatin

15619

 

Članovi Atletskog kluba Apatin i proteklog vikendom su nastavili sa odličnim ostvarenjima, nastupajući na takamičenjima u zemlji (Sombor, Fruška Gora, Ćuprija) i inostranstvu (Trst, Lisabon, Doboj i Banja Luka).

Đuro Borbelj je, novim odličnim nastupom, ostvario šampionski presto na izuzetno kvalitetnom međunarodnom polumaratonu u Banja Luci na 21 kilometar i 97 metara, sa rezultatom 1 sat 7 minuta i 33 sekundi, a koji je održan u nedelju, 8. maja. Borbelj je četiri dana ranije trijumfovao i na jakoj međunarodnoj uličnoj trci u Doboju na 3000 metara.

15620

U subotu, 7. maja, na  Fruškoj gori je održan tradicionalni Fruškogorski maraton, ge su u trci na 22 kilometra u ženskoj konkurenciiji drugo i treće mesto zauzele Isidora Šarčev i Marijana Mijatović. U muškoj konkurenciji na 59 kilometara uspešan nastup imali su Rajmond Halai i Zoran Škorić.

U nedelju, 8. maja, pored Banja Luke, članovi Atletskog kluba Apatin nastupili su i na polumaratonima u Trstu, Lisabonu i Somboru.

U Trstu je na međunarodnoj polumaratonskoj trci svoj debitantski nastup za AК Apatin imao Predrag Popović koji je uspešno savladao deonicu od 21 kilometara  i 097 metara. Na polumaratonu u Lisabonu gde je nastupilo više hiljada takmičara iz celog sveta uspešan nastup imali su Aleksandar Stajić i Nemanja Đurić.

15621

Na 42. Somborskom polumaratonu učestvovao je veliki broj Apatinaca i članova Atletskog kluba Apatin. U ženskoj konkurenciji na 21 kilometara i 097 metara, Jasmina Кljajić je osvojila 4. mesto u sveukupnom plasmanu i 1. mesto u svojoj starosnoj kategoriji. U muškoj konkurenciji Aleksandar Štajfer ostvario je plasman među prvih deset u sveukupnom plasmanu, a polumaratonsku stazu savladali su još Кop Bahadur Gurung, Predrag Aničić i Dragomir Ilić. Uspešan nastup na polumaratonu imao je i Miloš Dragaš.  U trci na 7 kilometara, koja je odražana u okviru Somborskog polumaratona, Marija Bubalo je u ženskoj konkurenciji ostvarila plasman na 4. mesto u ukupnom poretku i  1. mesto u starosnoj kategoriji. U muškoj konkurenciji, Vanja Bolesnikov osvojio na 10. mesto u ukupnom plasmanu i 1. mesto u kategoriji, trku na 7. kilometara istrčali su još Petar Bubalo, Jelena Vukmirović i Darija Amanović. U štafetnoj trci, Igor Bakoš, Živa Vijoglavin i Bojan Manojlović, ostvarili su plasman na 3. mesto u konkurenciji muških štafeta, dok su Aleksandra Burkanović i Vesna Bogišić Vicko, potpomognute Sanjom Gortva iz AК Bečej, ostvarile pobedu u ženskoj štafetnoj trci. U štafetnoj trci natupile su i Milica Šašić i Milica Lazendić, koje su zauzele 12. mesto u konkurenciji od 16 ekipa.

15622

U nedelju, 8. Maja, u Ćupriji je održano pojedinačno Prvenstvo Srbije za seniore na 10000 metara na atletskoj stazi, gde je Atletski klub Apatin imao jednog predstavnika, Dušana Кrstića, koji je ostvario plasman na 5. mesto u konkurenciji 12 takmičara. On je ovom trkom debitovao u bojama Atletskog kluba Apatin.

Narednog vikenda članove AК Apatin očekuje nastup na 35. Beogradskom maratonu.

15623

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!