SPORT

NOVE MEDALJE APATINSKIH ATLETIČARA: DVA SREBRA I JEDNA BRONZA

13723

Dve srebrne medalje na Prvenstvu Srbije, zlatna na Prvenstvu Srbije za veterane i dva srebra na mini višeboju u Crvenki, bilans su apatinskih atletičara prethodnog vikenda.

Članovi AK Apatin polako privode kraju takmičarsku sezonu, u kojoj su, pored izuzetno teške i neizvesne epidemiološke situacije, nastupili na gotovo svim zvaničnim prvenstvima Srbije i osvojili ukupno šest medalja, pet u seniorskoj i jednu u pionirskoj konkurenciji.

BORBELJ TREĆI NA PRVENSTVU SRBIJE U KROSU

Na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Srbije u krosu, održanom u subotu u Zaječaru, u konkurenciji od oko 200 takmičaraiz 37 atletskih klubova, nastupilo je i pet naših atletičara, Đuro BorbeljPredrag VejinMiroslav PešićAleksandar Stajić i Konstantin Šimić. Borbelj je bio najuspešniji osvojivši treće mesto u trci na 10 km. U istoj trci borili su se i Miroslav Pešić i Predrag Vejin, koji su zajedno za Borbeljom kao tim u ekipnom plasmanu zauzeli četvrto mesto. U trci mlađih seniora na 8 km, peto mesto zauzeo je Aleksandar Stajić, dok je Konstantin Šimić osvojio osmo mesto u konkurenciji starijih pionira na 2 km.

Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar, koji je član takmičarske komisije saveza i koordinator za atletska takmičenja izvan stadiona.

SREBRO ZA MILICU I NEMANJU NA MINI VIŠEBOJU U CRVENKI

Takođe u subotu, mladi atletičari, polaznici besplatne škole atletike predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, učestvovali su na finalu regionalnog takmičenja u Crvenki. Nastupili su Milica Zanze, Nemanja Kovačević, Sofija Bujić, Jovana Kuridža, Jelena Kuridža, Anđelija Radišić Đorđe Ćopić. Najuspešniji su bili Milica Zanze i Nemanja Kovačević, koji su osvojili srebrne medalje u ukupnim plasmanima posle tri discipline. Anđelija Radišić je osvojila sedmo mesto, Sofija Bujić i Jelena Kuridža osmo, a Đorđe Ćopić deveto.

USPEŠNA TAKMIČARSKA GODINA

Takmičarska sezona 2020. godine za članove AK Apatin je bila jedna od uspešnijih u dosadašnjih 19 godina postojanja. Osvojene su dve zlatne medalje (Dušan Momić i Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 6 sati za seniore i seniorke), tri srebrne (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju za seniore, Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara za seniore i Konstantin Šimić na Prvenstvu Srbije za starije pionire) i jedna bronzana (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u krosu za seniore).

AK Apatin je u samom vrhu klubova članica Srpskog atletskog saveza po ostvarenim rezultatima na trkama izvan stadiona u ovoj godini. Pored sjajnih nastupa na državnim prvenstvima, članovi kluba su osvojili na desetine medalja na mnogim atletskim takmičenjima i mitinzima.

PLANOVI

Akcenat AK Apatin u narednoj godini je obeležavanje jubileja, 20 godina od osnivanja kluba (29.04.2001. godine), organizaciji jubilarnog 25. Apatinskog Dunavskog polumarotona, koji je planiran za 17.10.2021. godine, nastavak rada besplatne škole atletike, koja se baštini od samog osnivanja do danas, rad na podršci realizacije projekta izgradnje atletskog stadiona, obezbeđivanju kvalitetnije sportske opreme i rekvizita za realizaciju treninga, učešće na svim nivoima takmičenjima u svim starosnim kategorijama, učešće u humanitarnim aktivnostima i druge aktivnosti.

13724

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!