SPORT

NOVE MEDALJE ATLETIČARA PROTEKLOG VIKENDA: DUPLI TRIJUMF ĐURE BORBELJA

13749

Prethodni atletski vikend obeležile su dve pobeda Đure Borbelja, na Trejl trci „Povlen 2020“ i Krosu Partizana. Osim toga, AK Apatin je četvrti na zvaničnim prevenstvima Srbije na trkama izvana stadiona.

Članovi AK Apatin i po završetku zvanične sezone Prvenstava Srbije nastavili su sa nastupima na raznim takmičenjima. U protekloj sedmici nastupili su na Krosu Partizana u Beogradu i na Trejl trci na Povlenu.

Na 44. Krosu Partizana, koji se ujedno bodovao i za Kros ligu „Memorijal Franjo Mihalić“, Đuro Borbelj je ubedljivo trijumfovao u trci na 4.000 m. Ovom, trećom pobedom u nizu (od četiri kola), Borbelj je sveukupnim pobednik prestižne Kros lige „Memorijal Franjo Mihalić“ sa osvojenih 18 bodova (svaka pobeda donosi po 6 bodova), ispred predstavnika OAK Beograd Aleksandra Stojanovića (11 bodova) i Miloša Dajevića predstavnika Hajduk maraton tima Kula (10 bodova).

Borbelj je bio najbolji i u glavnoj trci na 17 km, u kojoj je dobar nastup imao i Predrag Vejin. U trci na 10 km, u ženskoj kategoriji, 3. mesto osvojila je Ana Lukić, dok su dobre nastupe imale i Aleksandra Burkanović, MarijanaMijatović i BrankaVeličković. U muškoj konkurenciji u trci na 10 km odlično 6. mesto osvojio je Aleksandar Stajić, 8. Miroslav Pešić, a dobar nastup imali su iNemanja Đurić i Živa Vijoglavin.

AK Apatin je u ovoj sezoni osvojio ukupno 6 medalja na pojedinačnim prvenstvima Srbije – 5 seniori (dve zlatne Dušan Momić i Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije u ultramartonu 6 sati trčanja, dve srebrne Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju i Aleksandra Todorović 50 km i jedna bronzana Đuro Borbelj – Prvenstvo Srbije u krosu) i 1 medalja stariji pioniri (srebrna medalja Konstantin Šimić – Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju).

Na osnovu tabele uspešnosti u takmičarskoj 2020. godini, AK Apatin osvojio je 4. mesto u konkurenciji preko 50 klubova (kad se saberu svi rezultati prvenstava Srbije na trkama koja se realizuju izvan stadiona (polumaraton, planinsko trčanje, kros, ultramaraton)). Na prvom mestu je AK Novi Pazar, drugi AK ČAAK Čačak, dok je trećeplasirani AK Mladost Užice.

AK Apatin, vodeći se idejom da je sport potrebno omogućiti svoj deci, održava besplatnu školu atletike za svu zainteresovanu školsku decu. Treninzi su u hali OŠ„Žarko Zrenjanin“ (velika sala – utorak i četvrtak od 18,45 časova, mala sala – subota od 10 časova). Školom rukovodi diplomirani master sporta i fizičkog vaspitanja Bojan Tomašević. Za sva pitanja dostupan je email kluba: akapatin2001@gmail.vom

13750

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!