SPORT

ODLIČAN VIKEND ZA APATINSKE ATLETIČARE, JEDNO ZLATO I ČETIRI SREBRA

13687

Dve srebrne medalje na Prvenstvu Srbije, zlatna na Prvenstvu Srbije za veterane, dva srebra na mini višeboju u Somboru

 

Članovi Atletskog kluba Apatin u proteklih nekoliko dana bili su izuzetno uspešni i nastupima na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju, Prvenstvu Srbije za veterane, mini višeboju sa mlađe kategorije, trejl trci na Divčibarama i na maratonu u Sofiji na pravi način nastavili da prezentuju Atletski klub Apatin i Opštinu Apatin.

Na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano na Vršačkom bregu, nastupila su četiri člana i osvojene su dve srebrne medalje. Đuro Borbelj istrčao je sjajnu seniorsku trku na 10 km i u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio je titulu vicešapiona Srbije, drugu medalju za AK Apatin, osvojio je Konstantin Šimić koji je sjajnim nastupom u konkurenciji starijih pionira i u do kraja neizvesnoj trci zauzeo drugo mesto. Na Prvenstvu Srbije boje AK Apatin nosila su još dva seniora koji su istrčali trku na visokom nivou, Aleksandar Stajić zauzeo je 8. mesto, dok je Miroslav Pešić osvojio 9. mesto. Na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju nastupili su takmičari i takmičarke iz 28 klubova sa cele teritorije R. Srbije AK Apatin je po broju osvojenih medalja na petom mestu. Ulogu tehničkog delegata Srpskog Atletskog Srbije obavljao je Goran Čegar.

Atletski klub Apatin je vodeći na poslednjoj objavljenoj listi (6.oktobar) uspešnosti klubova članova Srpskog atletskog saveza, na osnovu rezultata ostvarenih na Prvenstvima Srbije koja se održavaju izvan stadiona (ultramaratoni, maratoni, polumaratoni, kros, planinsko trčanje)

Mladi atletičari AK Apatin, predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem imali su sjajne nastupe u Somboru na mini višeboju, gde su osvojene dve medalje. Prvo je Milica Zanze u četvrtak nastupilai osvojila drugo mesto posle tri discipline (trčanje na 60 metara, skok u dalj i bacanje vorteksa), istog dana nastupila je i Jelena Kuridža koja je zauzela 7. mesto u ukupnom plasmanu. U petak je u Somboru nastupio i Nemanja Kovačević koji je takođe bio drugi u sveukupnom plasmanu posle tri dicipline.

U Somboru je u subotu održan Kros RTS na kojem je nastupila Sofija Bujić i u trci na 400 metara, u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila 5. mesto.

Veteranka Snežana Milošević, nastupila je na Prvenstvu Srbije za veterane, koje je takođe održano u subotu u Sremskoj Mitrovici i u kategoriji preko 40 godina ostvarila pobedu i na taj način postala veteranska prvakinja Srbije.

Za kraj vikenda seniori i seniorke nastupili su na maratonu u Sofiji i na trejl trci na Divčibarama.

Dobar debitantski nastup u maratonu od 42 kilometra i 195 metara imao je Živa Vijoglavin koji je u Sofiji savladao izuzetno zahtevnu maratonsku deonicu rezultatom 3 sata i 53 minuta. U Sofiji je u polumaratonskoj trci nastupio i Nemanja Đurić, koji je trku na 21 kilometara i 97 metara, završio sa rezultatom 1 sat i 34 minuta.

Na trejl trci koja je održana na Divčibarama dobre nastupe imala su četiri člana AK Apatin Predrag Vejin u trci na 26 kilometara, i u trci na 15 kilometara tri članice Aleksandra Burkanović, Branka Veličković i Marijana Mijatović.     

U narednom periodu članove AK Apatin očekuju nastupi na Prvenstvima Srbije u krosu u Zaječaru 31.10. 2020. godine i na Prvenstvu Srbije na 10 km na putu koje će biti održano u Petrovcu na Mlavi, 07. novembra 2020. godine.

13688

13689

13690

13691

13692

13693

13694

13695

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!