SPORT

ORK APATIN: GRACIJE SA DUNAVA PONOVO NA PUTU STARE SLAVE

13914

Nakon puno godina tavorenja, dolazi do velikih promena u radu  Omladinskog rukometnog kluba Apatin i vraćanja na put uspeha. Sa tradicijom od 72 godine, klub je bio bukvalno pred gašenjem zbog  nedostatka igračica, omladinaca, termina za treninge, opreme, velikih dugovanja zbog kazni od strane Saveza zbog nedostatka trenerskih licenci...

Prekretnica se dogodila u oktobru, kada u klub dolazi mladi trener Nikola Orelj, koji se vratio u Apatin nakonnekoliko godina boravka u Novom Sadu i završetka fakulteta. Pre početka rada sa rukometašicama, radio je na bazičnim pripremama kajakaša, kao jedan od trenera u KK „Panonija“. Zajedno sa njim, u rad se uključuje najstarija igračica tima Milka Šašić, koja se vratila u klub pre godinu dana, da pomogne igračkom kadru.

NJihovi prvi koraci su bili pokretanje omladinske škole i promocija ženskog rukometa. Bez medijske promocije, nakon samo dve nedelje na treningu mlađih kategorija se pojavilo 35 devojčica uzrasta od 6 do 16 godina. Rukometni savez Vojvodine prepoznaje dobru ideju i kvalitetan rad i klubu donira lopte za najmlađe članove. Posle formiranja omladinske škole i postavljanja baze, usledili su dalji koraci u poboljšanju rada, dobijene licence za trenere, obezbeđena oprema za omladince, seniorska ekipa ima redovne treninge... Na Godišnjoj skupštini, u decembru, promenjena je uprava kluba i na mesto predsedniceizabrana je Milka Šašić.

-U rukometu sam od malih nogu i ne mogu da zamislim da se klub, u kom sam provela svoje detinjstvo i odrasla, ugasi. Bila sam u klubu kada je bilo dobro i kada je bilo loše, jesenas smo došli do momenta kada nije moglo dalje u tom smeru i moralo se nešto preduzeti. Drago mi je da nam se Nikola pridružio, jer je mnogo urađeno za kratko vreme, a to može samo tim ljudi koji dobro funkcionišu. Želimo da stvaramo budućnost i da ispišemo nove stranice istorije kluba, mislim da smo na dobrom putu jer je u klubu odlična atmosfera kako u seniorskoj ekipi tako i među decom. Najviše me raduje kada vidim sa kojim osmehom i entuzijazmom deca dolaze na treninge i kada nam roditelji prenesu da po ceo dan pričaju o rukometu i jedva čekaju  trening. Problema je bilo mnogo, neke smo prebrodili, ali daleko od toga da je posao gotov, tek sad počinje i mi se tome radujemo, kaže predsednica kluba.

Posle mnogo godina popularne „Gracije sa Dunava“ opet igraju lige mlađih kategorija. Ovog vikenda su krenule sa Prvom ligom za uzrast do 14 godina, a od sledećeg vikenda kreću sa Prvom ligom za uzrast do 12 godina.

-Ova liga ne bi bila moguća da ne postoji velika podrška roditelja prema deci i ljudima u klubu koji rade sa njima, takođe ne bi bilo moguće bez sponzora. Dresove za mlađe kategorije je obezbedio DŽimi Komerc, sendviče i vodu za sve kategorije obezbeđuju pekara Tri brata“ i diskont pića Slap“, objašnjava Šašić.

Seniorska ekipa„Gracija“ je igrala u Srbobranu zaostalu utakmicu iz prvog dela sezone i ostvarila pobedu. Sledeći vikend ih očekuje utakmica sa ekipom Deronja na domaćem terenu.

-Klub je u martu pokrenuo novi upisni rok za sve devojčice zainteresovane da se pridruže ekipi, da dođu da se igraju, zabave, druže i upoznaju sa rukometom. Nakon samo nedelju dana u klub se upisalo novih 20 devojčica i taj broj raste sa svakim treningom.U ovom trenutku, pod trenerskom palicom Nikole Orelja, trenutno trenira oko 70 devojčica u svim uzrasnim kategorijama, dodaje predsednica ORK Apatin.

Orelj ima iskustva u radu sa decom i u organizatorskom delu pošto ima letnji kamp u Apatinu koji odlično funkcioniše već šest godina.

-Krenuli smo od formiranja podmlatka i evo došli smo do toga da imamo oko 70 članova. Ono što nam je potrebno u ovom trenutku su termini i adekvatni uslovi za rad sa decom. Svi članovi su imali kompletna motorička testriranja i lekarske preglede u februaru, nakon čega će im biti formirani sportski kartoni, nešto što retko koji klub ima u našoj državi. Sa decom mora da se radi pravilno i uz stručni kadar. Veoma mi je drago što se rukomet počinje vraćati u osnovnu školu kao dominantan sport, jer se deca, već nakon nekoliko treninga, hvale se da su radili rukomet na časovima fizičkog i želim da se zahvalim mojim kolegama. Jedno je sigurno klub u ovoj situaciji nije bio zadnjih 30 godina i sa ovom decom ne mora da brine za svoju budućnost. Želim nam svima mnogo sreće u daljem radu i pozivam sve devojčice da nam se pridruže, jer Apatin opet postaje rukometni grad, zadovoljan je Orelj.

Treninzi za rukometašice su ponedeljkom i sredomu haliGimnazije od 16 do 17:30 časova, utorkom i četvrtkom u hali OŠ „Žarko Zrenjanin“ od 18:45 do 20časova i subotom u hali OŠ od 9:30 do 11časova.

Sve informacije o radu ORK Apatin možete dobiti na brojeve telefona:

Milke Šašić 060-02-99-850 i Nikole Orelja 064-391-98-75.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!