SPORT

PRIČE IZ KOMŠILUKA: Anja Pisar, mlada teniserka iz Apatina sa karijerom u usponu

16142

 

Petnaestogodišnja Anja Pisar iz Apatina još jedna je u nizu vredne i talentovane dece iz našeg komšiluka, a čija priča zavređuje da bude ispisana. Pred ovom mladom teniserkom tek su veliki uspesi i, nadamo se, brojne medalje.

Anja je tenis počela trenirati sa svega četiri godine u svom rodnom Apatinu, kod trenera Rođe Jeličića.

„Iako sam bila jako mala, sećam se da sam, zahvaljujući roditeljima koji su redovno pratili turnire Novaka Đokovića, i sama brzo zavolela tog sjajnog sportistu, a kada me je mama upisala na tenis, odmah sam se zaljubila u taj sport“, ispričala je naša sagovornica, čiji je talenat za tenis brzo prepoznat.

Sa 12 godina, zbog boljih uslova za rad, Anja prelazi da trenira za Teniski klub „Žak“ iz Sombora, gde sa trenerom Sinišom Krajinovićem počinje da postiže i značajnije uspehe. Kao dvanaestogodišnjakinja postaje članica reprezentacije Srbije, sa kojom je odigrala kvalifikacije u Bugarskoj, ali se, nažalost, nisu plasirali dalje na Evropsko prvenstvo.

„Bez obzira na plasman, iskustvo u reprezentaciji za mene je veoma značajno i ono mi je svakako bilo motiv za još predaniji i posvećeniji rad“, otkriva ova mlada teniserka.

16144

Pisarova je tokom prethodnih godina osvajala brojne medalje na turnirima u Srbiji, a poslednja u nizu je zlatna medalja u Čačku, na turniru za devojčice do 16 godina „Super 4“.

Pored redovnih treninga, Anja je tokom osnovnoškolskog obrazovanja bila odličan đak, nosilac diploma sa školskih takmičenja, član dramske grupe Opštinskog kulturnog centra, a pohađala je i OMŠ „Stevan Hristić“ na odseku klavir.

Ovoj svestranoj devojčici, kako sama kaže, najveća podrška i oslonac su njeni roditelji i brat Ognjen, a koji joj pružaju bezuslovnu podršku. Upravo zbog njenog napredovanja u tenisu, cela porodica se preselila u Suboticu, gde je Anja prešla da trenira za Teniski klub „Spartak“.

„Imamo odlične uslove u klubu. Presrećna sam što imam čast da me trenira Ladislav Demeter, dok mi je kondicioni trener Siniša Repija. Treniram svakog dana po pet sati dnevno, samo nedeljom odmaram. Ipak, kada nešto volite, onda ništa nije teško“, saznajemo od naše sagovornice, a koja je upravo u Subotici prošle godine bila deo velikog uspeha, kada su ekipno postali prvaci države do 14 godina.

16143

Anja je u Subotici upisala Srednju ekonomsku školu, i uprkos svakodnevnim intenzivnim treninzima, nije zanemarila učenje, te prvi razred završila sa prosekom 5,00. Želja joj je i da se, po završetku srednje škole, fakultetski obrazuje, a kada je tenis u pitanju, nada se da je pravi uspesi tek očekuju. Mi joj od srca želimo uspeh na svim poljima, te osvajanje mnogih, ne samo evropskih, već i svetskih turnira.

16145

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!