SPORT

Prijave za 26. Apatinski DUNAVSKI POLUMARATON otvorene do 9. oktobra

16372

 

Tradicionalni, 26. po redu Apatinski Dunavski polumaraton, zakazan je za nedelju, 16. oktobar. Prijave kandidata vrše se preko sajta trka.rs i otvorene su do 9. oktobra. Ovu manifestaciju organizuje Atletski klub Apatin, uz podršku opštine Apatin, Sportskog saveza, Turističke organizacije i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković.

Kako saznajemo od organizatora, do sada je prijavljeno oko 350 takmičara iz desetak zemalja, a očekivanja su da će ih oko 700 završiti trku.

I ove godine, trčaće se polumaratonska trka, u dužini od 21km i 97m, Trka zdravlja na 10km i štafetna trka (muška štafeta, ženska i mix štafeta) sa dve izmene i dva takmičara, u kojoj jedan takmičar/takmičarka trči 5,2km, a drugi 4,8km. U okviru Apatinskog Dunavskog polumaratona, u saradnji sa Crvenim krstom, AK Apatin organizovaće i Trku za srećnije detinjstvo, koja će biti humanitarnog karaktera.

Po tradiciji, ovaj sporski događaj biće upotpunjen bogatim kulturno-umetničkim i zabavnim programom.

Podsećamo, u avgustu mesecu u Apatinu je boravio oficijelni merilac Svetske atletike i AIMS –a (udruženja svetskih maratonskih i uličnih trka) Borut Podgornik koji je vršio premeravanje i ponovno sertifikovanje staza Apatinskog Dunavskog polumaraton.

Nakon premeravanja,  polumaratonska staza (21 kilometar i 97 metara) i staza na 10 kilometara dobile su najveći A sertifikat, a do sada je staza posedovala B sertifikat.

Dobijeni sertifikati omogućavaju da svi rezultati koji se istrče u Apatinu budu bodovani od strane statističara Svetske atletike i da takmičari na Apatinskom Dunavskom polumaratonu mogu da ispune norme za učešće na Balkanskim,  Evropskim i Svetskim prvenstvima.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!