SPORT

PRVENSTVO SRBIJE "10 KILOMETARA NA PUTU" Apatinski atletičari najbrojniji na prvenstvu

14095

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavili sa nastupima na Prvenstvima Srbije u 2021. godini, od početka 2021. godine nastupili su na šest. Proteklog vikenda u Petrovcu na Mlavi u okviru 16. Memorijalne trke „Dragutin Tomašević“ pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza, a u organizaciji Atletskog kluba „Dragutin Tomašević“ i Sportskog saveza Petrovca na Mlavi, održano je pojedinačno Prvenstvo Srbije 10 kilometara na putu za seniore i seniorke, starije juniore i starije juniorke. Na Prvenstvu Srbije nastupio je rekordan broj od 100 takmičara i takmičarki iz 32 atletska kluba, među kojima je Atletski klub Apatin bio zastupljen sa najvećim brojem učesnika (14 – 9 muškaraca i 5 žena).

Sjajan ambijent, odlična organizacija i pozitivna energija doprineli su da većina članova AK Apatin obori svoje lične rekorde na 10 kilometara.

U ženskoj konkurenciji najuspešnija članica AK Apatin je bila Snežana Milošević koja je osvojila 8. mesto na prvenstvu države (ujedno je bila i prvoplasirana u svojoj starosnoj kategoriji u okviru celokupne manifestacije), odmah iza nje na 9. mesto se plasirala Aleksandra Burkanović, 12. mesto osvojila je Aleksandra Todorović, 14. mesto Marijana Mijatović, dok je 18. mesto osvojila Marija Bubalo. U ženskoj konkurenciji bilo je 25 prijavljenih takmičarki.

U muškoj konkurenciji gde je nastupilo 65 učesnika, najuspešniji član AK Apatin bio je Stajić Aleksandar koji je osvojio 22. mesto, 26. mesto zauzeo je Miroslav Pešić, odmah iza njega plasirao se Željko Peković na 27. mesto, 30. mesto ostvario je Milan Marinković, 32. mesto osvojio je Nemanja Đurić, 42. mesto zauzeo je Živa Vijoglavin, 45. mesto Aleksandar Antić, 48. mesto Igor Bakoš, dok je plasman na 54. mesto ostvario Svetozar Petrović. Muški deo ekipe bio je oslabljen zbog sprečenosti za nastup Đure Borbelja koji se nalazi na kursu, Denisa Firulovića koji je imao ispit, dok je Predrag Vejin lakše povređen, koji bi zasigurno ostvarili dobre plasmane. U 16. memorijalnoj trci „Dragutin Tomašević“ odličan nastup imalo je još troje članova AK Apatin koji nisu bili prijavljeni za državno Zoran Radičanin, Aleksandar Maksimović i Milica Marković.

Tehnički koordinator Prvenstva Srbije ispred Srpskog atletskog Saveza bio je Goran Čegar, koji je sa organizacionim timom iz Petrovca na Mlavi bio zadužen za pripremu i realizaciju takmičenja.

U sredu 26. maja 2021. godine, najmlađe članove AK Apatin od 1. do 4. razreda, očekuje nastup na Sportskim igrama mladih koje se održavaju u Somboru, dok će seniori u nedelju 30. maja nastupiti na Zrenjaninskom maratonu.

Atletski klub Apatin pored učešća na prvenstvima vrši pripreme za organizaciju velike atletske manifestacije „Brzinom do zvezda“ koja se pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza i Telenora održava u Apatinu u petak 4. juna 2021. godine na terenima OFK Mladost, i u kojoj će učestvovati školska deca 2010. i 2011. godište iz škola sa teritorije Zapadno-bačkog okruga. Najuspešnija deca sa regionalnog takmičenja plasiraće se na finalno takmičenje u kojem će učestvovati deca sa teritorije cele Republike Srbije.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!