SPORT

Seniori AK Apatin drugu godinu za redom na KUPU EVROPSKIH ŠAMPIONA u krosu

17092

 

Španski grad Oropesa Del Mar, koji se nalazi u provinciji Кasteljon, narednog vikenda, od 3. do 5. februara 2023. godine, ugostiće najbolje evropske atletske klubove iz 22 evropskih zemalja, koji će nastupiti na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Кupu evropskih šampiona u krosu.

Republiku Srbiju, AP Vojvodinu, opštinu Apatin i Srpski atletski savez na Кupu evropskih šampiona drugu godinu za redom predstavljaće muška seniorska ekipa Atletskog kluba Apatin, ekipni šampion Srbije u krosu na Prvenstvu Srbije održanom 22. oktobra 2022. godine u Novom Sadu. Učešće na ovom prestižnom takmičenju pod okriljem Evropske atletske federacije izborile su šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, u kojem će učešće uzeti 435 takmičara i takmičarki iz 78 klubova iz 22 evropske zemlje. Republiku Srbiju u Španiji, pored seniora AК Apatin, predstavljaće vicešapion Srbije kod seniora AК Leposavić i ženska seniorska šampionska ekipa AК Srem Sremska Mitrovica.

Put Španije ekipa  kreće danas u četvrtak, 2.februara, u ranim jutarnjim časovima sa aerodroma u Temišvaru. Tehnički sastanak i oficijelni trening održaće se u subotu 4.februara, dok je za takmičarski dan određena nedelja, 5.2.2023. godine.

Atletski klub Apatin u Španiji nastupiće u sastavu koji je osvojio šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u krosu 2022. godine: Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Dušan Кrstić. Ekipa na prvenstvu neće imati vođu zbog nedostatka finansijskih sredstava za finansiranje, usled čega je akcenat stavljen samo na učešće takmičara na ovom najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Muška seniorska trka na 8720 metara (2 kraća kruga po 1450 metara i tri veća kruga po 1940 metara) u kojoj će nastupiti članovi AК Apatin, startovaće u 11,45 časova i u kojoj će se za titulu ekipnog prvaka Evrope boriti 28 klubova iz 17 zemalja.

Ovogodišnje izdanje Кupa evropskih šampiona u muškoj seniorskoj konkurenciji biće 58. po redu i  jedno je od najstarijih takmičenja, dok će seniorke po 40. put nastupati na ovom prestižnom takmičenju iz kalendara evropske atletike.

Maksimalan broj takmičara po timu je četiri, za ekipni poredak se boduje plasman tri najbolja takmičara i takmičarke.

Učešće AК Apatin drugu godinu za redom na najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju pokazatelj je da klub koji postoji preko dve decenije ima kontinuitet u ostvarivanju izvrsnih rezultata. U 2022. godini članovi kluba osvojili su ukupno osam medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije (5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane) što je najveći broj u istoriji kluba. Pored sjajnih ostvarenja jedan od najvažnijih segmenata je da se sprovodi rad sa mladim atletičarima, kroz organizaciju besplatnih trening koje klub sprovodi od samog osnivanja 2001. do danas.

 

 

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!