SPORT

Seniori Atletskog kluba Apatin ekipni ŠAMPIONI SRBIJE u krosu

16614

 

Seniori Atletskog kluba Apatin odbranili su titulu ekipnom prvaka Srbije u krosu i na taj način izborili drugu godinu za redom učešće na Kupu Evropskih šampiona u krosu koje se 5. februara 2023. godine održava u Španiji.

Nošeni pozitivnom energijom koja je stvorena tokom realzacije međunarodnog 26. Apatinskog Dunavskog polumaratona, seniori Atletskog kluba Apatin su ostvarili još jedan sjajan ekipni rezultat i timskim radom ostvarili ekipnu pobedu na Prvenstvu Srbije koje je održano u subotu 22.10.2022. godine u Novom Sadu na terenima FK Borac Klisa u tehničkoj organizaciji AK Borac sa Klise a pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza. Na Prvenstvu Srbije učestvovalo je 320 takmičara i takmičarki iz 35 atletskih klubova u 12 starosnih kategorija.

Atletski klub Apatin na Prvenstvu Srbije nastupio je u seniorskoj konkurenciji, u trci na 10000 metara, koja je bila jedna od najmasovnijih i najkvalitetenijih gde se na startu pojavilo 26 takmičara iz 10 klubova, među kojima i pet članova Atletskog kluba Apatin, Đuro BorbeljDušan Krstić, Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Marko Kokanov. Na Prvenstvu Srbije u konkurenciji mlađih pionirki u trci na 1000 metara nastupila je Una Čegar koja je zauzela 35. mesto u konkurenciji 72 takmičarke. Tehnički koordinator prvenstva Srbije u krosu ispred Srpskog atletskog Saveza bio je Goran Čegar.

U ekipnom plasmanu gde su se bodovala po najbolja tri takmičara iz svakog kluba prvo mesto i šampionsku titulu u seniorskoj konkurenciji osvojio je Atletski klub Apatin sa 23 boda , ispred ekipe Atletskog kluba Leposavić koji su osvojili drugo mesto sa 28 bodova, treće mesto osvojila je Crvena Zvezda Beograd sa 44 boda, četvrto mesto zauzela je ekipa Partizan Beograd sa 46 bodova, dok je petoplasirana ekipa AK Borac sa Klise sa 55 bodova. Najuspešniji u pojedinačnom plasmanu u ekipi AK Apatin bio je Đuro Borbelj koji osvojio četvrto mesto, odličnu trku istrčao je i Dušan Krstić koji je osvojio 9. mesto, 10. mesto zauzeo je Aleksandar Stajić koji je hrabro borio za ekipu, standardno dobru trku istrčao je Miroslav Pešić koji je zauzeo 12. mesto, dok je Marko Kokanov osvojio 19. mesto.

Kup Evropskih šampiona u krosu se prema kalendaru Evropske atletske federacije održava u Španskom gradu Oropesa del Mar (Pokrajina Kasteljon), 5. februara 2023. godine i članovi Atletskog kluba Apatin počinju pripreme za učešće na ovom izuzetno prestižnom i najmasovnijem Evropskom klupskom takmičenju.

Članovi Atletskog kluba Apatin u 2022. godini ostvarili su jedan od najboljih ostvarenja od samog osnivanja pored bezbroj medalja na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, osvojeno je 6 medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije pored ekipne šampionske titule Srbije u krosu, Đuro Borbelj osvojio je još pet medalja, postao je seniorski šampion Srbije u četiri discipline (maraton, polumaraton, 10 km na putu, 5000 metara na stazi), i osvojio je vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije na 3000 metara na stazi.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!