SRBIJA

Besplatna letnja ŠKOLA PROGRAMIRANjA, prijave do četvrtka

16083

 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Petlja i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pozivaju sve učenike starijih razreda osnovnih škola da se prijave za Letnju školu programiranja koja će biti organizovana u Vršcu.

Letnja škola programiranja se održava u dva termina, od 12. do 20. avgusta i od 20. do 28. avgusta 2022. godine. Polaznicima i polaznicama je obezbeđen smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona u „Domu učenika srednjih škola Vršac“. Nastava će se odvijati u školskom centru „Nikola Tesla“ nedaleko od Doma. Osim stručnog dela programa iz oblasti računarstva, za polaznike i polaznice će biti organizovani i razgovori sa stručnjacima iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara.

Smeštaj, ishrana i program Letnje škole programiranja su besplatni za polaznike i polaznice, dok troškove prevoza snose roditelji ili staratelji.

Zainteresovani učenici i učenice mogu se prijaviti OVDE, najkasnije do 21. jula 2022. godine. Upitnik koji je na ovom linku zainteresovani polaznici i polaznice popunjavaju zajedno sa roditeljem ili starateljem.

Takođe, zainteresovani učenici i učenice na Petljinoj platformi samostalno rade test iz programiranja u jednom od tekstualnih programskih jezika (Python/C#/C++). Na osnovu rezultata testa biće formirane grupe, kako bi učenici i učenice pohađali program prilagođen njihovom predznanju.

Кonačnu selekciju će obaviti stručna komisija i najkasnije do 28. jula 2022. godine i obavestiti izabrane učenike i učenice i njihove roditelje ili staratelje.

Za dodatne informacije i pojašnjenja može se pisati na loop@petlja.org.

Letnja školu programiranja organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Vlade Republike Srbije.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!