SRBIJA

DIVLJA KAFANA NA PANČIĆEVOM VRHU SPREMNA ZA NOVU SEZONU

14582

Više od dva meseca ministar građevinarstva odbija da odgovori na pitanje kada će srušiti nelegalnu kafanu na Pančićevom vrhu. Reč je o objektu koji je izgrađen bez građevinske dozvole u Nacionalnom parku Kopaonik u zaštićenom području. Kako trenutno stvari izgledaju, objekat se sprema za otvaranje sa početkom zimske sezone.

Ono što je činjenica jeste da taj objekat i dalje izlazi iz dozvoljenih gabarita od 150 metara kvadratnih. To je maksimalno dozvoljena površina za ski bife. Osim toga, montažni objekat ne može da bude izgrađen od betona i armiranog meterijala.

Ovaj objekat je upravo takav, a investitorka Snežana Mitković to pokušava da prikrije tako što je beton obložila drvetom.

Sve to se može videti na fotografijama Nova.rs.

Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja prevare koju je ova investitorka izvela u protekle tri godine. U tome joj je prvih nekoliko puta pomogao tada predsednihk opštine Brus Milutin Jeličić Jutka koji je u međuvremenu osuđen i za polno uznemiravanje.

Ovom objektu su ranije isključena voda i struja koje je investitorka uzimala od „Skijališta Srbije“.

Novinari “Nove” pitali su Ministarstvo građevinarstva da li će nelegalni objekat na Pančićevom vrhu biti srušen i šta ih je sprečilo da to urade do sada. Ta pitanja su ministru Tomislavu Momiroviću poslata još u septembru. Do danas na njih nije odgovorio.

Iako je još pre tri godine izdato rešenje o njegovom rušenju, sva je prilika da će ovako adaptiran u montažni, sa smanjenom površinom, za koji je investitorka Snežana Mitković prvobitno i dobila dozvolu, opstati.

Kako je izvedena prevara

Objekat na Pančiću sagrađen je bez dozvole u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Kopaonik još 2017, a imao je površinu oko 1.000 kvadrata. Kako je pisao Insajder, investitorka Snežana Mitković je dobila dozvolu od Opštine Brus da na toj lokaciji izgradi privremeni objekat – ski bife do 150 kvadrata.

Iako je Ministarstvo građevinarstva izdalo rešenje o rušenju 24. januara 2018. godine, on ne samo da nije uklonjen, već je otvoren i to u jeku te zimske sezone.

Zajedno sa Jeličićem Jutkom falsifikovala je zahtev za legalizaciju. Tako su pokušali da spreče rušenje i legalizuju kafanu.

Rušenje obećali Vučić, Stefanović, Mihajlović

Nakon pritiska javnosti, rušenje je bilo zakazano za avgust iste godine, ali je dan ranije otkazano. Kako je pisao Insajder, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbio je da obezbedi asistenciju policije bez dokaza da je pre toga pokušano rušenje. S druge strane, uz obrazloženje da ne želi da ugrozi bezbednost svojih zaposlenih, u to vreme ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović odbila je da bez asistencije policije sprovede rušenje nelegalnog objekta.

U međuvremenu je promenjen zakon, ali ni to nije dovelo do rušenja objekta na Pančiću.

Dva ministarstva prebacivala su odgovornost jedno na drugo, da bi u avgustu 2019. Nebojša Stefanović izjavio da će taj objekat biti srušen “do poslednje cigle”.

“Nesporno je da je objekat nelegalan i biće srušen do poslednje cigle. Neće ostati trunčica od njega. Pokazaće se vladavina prava”, obećao je tada Stefanović i naveo da će se to dogoditi do kraja 2019.

Prethodno je obećanje da će objekat bitrušen dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bivša ministarka građevinartsva Zorana Mihajlović.

Međutim, do rušenja nije došlo uz objašnjenje da će to uraditi sama investitorka. Međutim, ni ona to nije učinila, već ga je samo adaptirala kako bi izgledao kao privremeni montažni objekat.

14583

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!