SRBIJA

HAOS NA HORGOŠU, KOLONA DUGA 15 KILOMETARA

13985

Nekoliko stotina kamiondžija stoji u koloni dužoj od 15 kilometara na Horgošu jer odbijaju da plate novo uvedenu "taksu" od 1.500 dinara bez poreza, što je oko 1.700 dinara ukupno.

Kako saznajemo, trenutno, su na granici puni i parking i međuzona, a kolona je sa mađarske strane duga preko 15 kilometara.

"Policija preusmerava sve što može na granični prelaz Kelebija", kaže nam Nenad Zdravković, zamenik generalnog direktora "Milšpeda".

Udruženje transportera je na sednici UO donelo odluku da svi prevoznici vozačima izdaju naredbu da parking mesta na Horgošu pod naplatom koriste samo ukoliko imaju svoje lične potrebe.

- Ukoliko postoji prisila plaćanja usluge koja nije korišćena, prijaviti od koga su uslovljeni (policije, carine, špeditera, zaposleni u terminali RSB... Zato obavestite sve vozače koji ne parkiraju na parking mestima koja su pod naplatom na terminalu Horgoš jer ne žele tu uslugu, da se od petka 9. aprila zaustave ispred rampe i sačekaju izlazak bez plaćanja, kao i da će svaki vid represije nad vozačima i ucenjivanje biti prijavljeno nadležnim organima - navodi se u odluci Udruženja transportera u koju smo imali uvid.

Poslovno udruženje prevoznika Međunarodni transport saopštilo je danas da su njihova vozila i roba privrednika i građana koju prevoze zadržana na graničnom prelazu Horgoš zato što neće da plate parking privatnoj kompaniji koja je, kako navode, tu postavila svoju rampu.

Predsednik Upravnog odbora ovog udruženja Neđo Mandić je za Tanjug rekao da na granici zbog toga stoji 300 do 500 kamiona.

Naveo je, takođe, da je rampa preduzeća Terminali SRB na ulazu u Srbiju iz Mađarske za sva teretna vozila postavljena pre nekoliko dana.

"Barijere-rampe se podižu samo ukoliko se plati harač koji se prikriva pod nazivom ''korišćenje parkinga'', iako vozila uopšte ne koriste parking", navodi se u saopštenju ovog poslovnog udruženja.

Dodaje da je danas nakon pokušaja da prevare prevoznike i podizanja rampi na određeno vreme, pomenuta firma nastavila sa naplatom ulaska vozila u Srbiju.

"Zato je terminal praktično zatvoren, jer vozila koja nisu koristila parking ne napuštaju terminal, pošto neće da plate nepostojeću uslugu", navode prevoznici.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!