SRBIJA

Manojlović: Rio Tinto je tema koja MORA DA SE REŠI PRE IZBORA

14876

Direktor za kampanje Inicijative "Kreni - promeni" Savo Manojlović najavio je danas da će prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu, kojom bi se onemogućila eksploatacija litijuma u Srbiji, početi od 20. janura. Manojlović je gostujući na TV NovaS u emisiji "Među nama" govorio o tome kako će to izgledati na terenu i kakva su mu očekivanja od tvrdnji premijerke da se razmišlja o ukidanju dozvole Rio Tintu.

Manojlović je rekao da  su u toku završne konsultacije sa pravnim i ekološkim stručnjacima.

„Potrebna nam je jedna konkretna inicijativa koja će onemogućiti Rio Tinto, ali i bilo koju drugu kompaniju koja bi došla i vršila iskopavanja litijuma na način da se ne ugrozi zdravlje i  životna okolina“, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, čak i peticija koju je do sada potpisalo više od 300.000 ljudi jasno insistira da niti Rio Tinto, niti bilo koja druga kompanija može da otvori rudnik.

"Vlast sada ima mogućnost da spreči nas koji smo eksponenti stranih interesa, kako oni kažu, da dovedemo bilo koju drugu kompaniju tako što će poštovati glas građana i nezavisnih eksperata koji ukazuju da je bilo kakva eksploatacija nemoguća na ekološki održiv način", rekao je on.

Upitan kako se spremaju za rad na terenu, Manojlović je rekao da se prijavilo oko 3.000 volonetra i trenutno mapiraju mesta gde će postaviti  punktovi.

"Prema poslednjim izmenama Zakona o referendumu ne plaća se nikakva taksa, znači imaćemo overivače potpisa koji će se nalaziti na punktovima gde će biti naši volonteri, oni će overavati potpise, lokalne smaouprave su dužne da ispoštuju zakon. Nama je cilj da sakupimo preko 30.000 potpisa što je uslov da se narodna inicijativa nađe u skupštini i da je donesemo pre izbora", naglasio je Manojlović.

Dodaje da je po novom zakonski rok 90 dana, ali da moraju biti vrlo brzi zbog raspuštanja parlamenta.

"Insistiraćemo da to obavimo u roku od 10 dana", rekao je on i pozvao sve građane da bez obzira na politička, verska i druga vakcinalna opredeljenja izađu i daju potpis jer je ovo nešto što se tiče svih građana Srbije.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!