SRBIJA

NOVA, MODERNA OPREMA ZA RIBOČUVARE JVP „VODE VOJVODINE“

14485

V.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević danas je predao na korišćenje novu, modernu opremu Ribočuvarskoj službi preduzeća. Radi se o šest terenskih automobila i šest novih čamaca koji su danas predati ribočuvarima i spušteni u Dunav.

-  Ovo je prvi korak, a sledeći je formiranje najmodernijeg, najsavremenijeg i jedinog u regionu monitoring centra, koji pravimo da bismo uspeli da sprovodimo monitoring na svim onim kritičnim područjima gde nam se dešava krađa ribe. To ćemo koristiti i da svedemo zagađivače na jedan normalan odnos prema životnoj sredini – najavio je Kružević.

Napomenuo je da je u toku i nabavka drona, koji će se koristiti u borbi protiv ribokradica, ali i druge opreme koja će biti postavljena na ribolovnim vodama.

- Sa dronom ćemo kroz monitoring centar imati jasnu sliku gde se oni nalaze. Te snimke moći ćemo da koristimo posle i u nekim procesima protiv ribokradica, što do sada nismo mogli da radimo, iz prostog razloga što su imali bolju opremu, bolje motore i čamce od nas.  Toliko brzo su bežali da ribočuvari nisu stizali ni da ih identifikuju – rekao je Kružević.

Rukovodilac Službe za ribarstvo, Miljan Mirković,rekao je da će nova oprema olakšati rad ribočuvarima, koji moraju da izlaze na teren u svim vremenskim uslovima. On je istakao je da od velike važnosti  razumevanje i podrška rukovodstva za rad Ribočuvarske službe.

JVP „Vode Vojvodine“ je početkom ove godine ušlo je u odlučnu borbu sa ribokradicama u cilju očuvanja ribljeg fonda. Pored kontinuirane nabavke nove opreme za ribočuvare, pojačan je nadzor nad ribolovnim vodama kojima upravlja preduzeće. Započeta je i akcija „ribočuvar – volonter“, kako bi se savesni pecaroši i svi oni koji to žele uključili u borbu protiv ribokrađe.

Tokom borbe sa ribokradicama u prvih devet meseci ove godine, Ribočuvarska služba JVP „Vode Vojvodine“ zabeležila je 2.371 izlazak na vodu, a zaplenjeno je 54 kilometara ilegalno postavljene mreže, što je jednako razdaljini od Novog Sada do Zrenjanina. Ribočuvari su zaplenili i 85 alata koje koriste ribokradice, kao i šest čamaca i isto toliko motora.

JVP „Vode Vojvodine“ nastavlja i rad na obnovi ribljeg fonda. Tokom prošle godine, u ribolovne vode kojim upravlja preduzeće ubačeno je oko 70.000 jedinki, dok se ove godine planira poribljavanje sa 110.000 jedinki riblje mlađi.

 

Služba za odnose s javnošću

JVP „Vode Vojvodine“

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!