SRBIJA

OLJA BEĆKOVIĆ: REŽIM PROIZVODI BUKU, DA LJUDI NE ČUJU MISLI, RAZUM I KRČANJE CREVA

14326

Novinarka i autorka emisije „Utisak nedelje“ Olja Bećković kaže da se za vreme letnje pauze nije dogodilo gotovo ništa što se ne dešava svake nedelje i svakog dana, godinama unazad. “Dnevna proizvodnja lažnih uzbuđenja, opasnosti, dreke, cike i vriske koja ne služi ničemu osim da ne bude tišine. Čini se da je suština politike režima da se ukine svaki kućni red koji bi ljudima dao šansu da se odmore i u tišini čuju sami sebe, sopstvene misli, sopstveni razum, krčanje creva. Ako bih ponudila listu predloga koje sam emitovala pre dve godine u septembru, teško da bi to iko primetio”, kaže ona.

U novu sezonu emisije, Bećković ulazi sa prvostepenom presudom da je emisija Hit tvit plagijat „Utiska“, piše „Nova.rs“.

„Godinama unazad smo suočeni da nas na svakom koraku i u svakoj oblasti ubeđuju da postoji samo jedna istina koja je po pravilu suprotna od svega što vidimo. Sama situacija da smo morali da se obratimo sudu da presuđuje o očiglednoj stvari je uvredljiva za celo društvo. Hrabrost sudije da presudi u korist svima vidljive istine je ogroman korak i lekovita obloga“, rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje da li je poziv za gostovanje u Utisku nedelje i dalje otvoren za Aleksandra Vučića, kaže da smo svedoci da „predsednik gostuje samo tamo gde se sam poziva“.

Olja Bećković je prokomentarisala izbornu kampanju i rekla da li očekuje nekog od funkcionera SNS tokom kampanje na N1 i Nova S.

„Ono što sam videla je da su predstavnici opozicije sedeli na televizijama s nacionalnim frekvencija, što nije isto kao da su gostovali. Gostovanje po mom osećanju podrazumeva razgovor bez nadvikivanja, s jednakim šansama da se čuju oba sagovornika. Ne verujem da su predstavnici vlasti zainteresovani za tako neobična iskustva“, kazala je ona i dodala da je cinizam naprednjaka da govore o „tajkunskim“ i „lopovskim“ medijima.

„Stiven Grinblat za ljude koji se služe manipulacijama koristi termin „osobe na moralnom godišnjem odmoru“. Kad govori o „prevarantskom populizmu“ on piše: „Populizam možda nalikuje na zagrljaj sa siromašnima, ali je on uistinu samo oblik ciničnog izrabljivanja“. Govoriti o „tajkunskim“i „lopovskim“ medijima s platformi otetih nacionalnih frekvencija je vrhunski cinizam.

Smatra i da opozicija treba da se ujedini.

„Verujem da opozicija mora da se ujedini. Šta god da odluče ujedinjeni, biće ispravna odluka“, kazala je autorka „Utiska nedelje“ i otkrila da li može da zamisli scenario da opozicija sruši SNS u Beogradu.

„Znam ko ne može. Kad nešto ne možeš da zamisliš, onda nema toga čega ćeš se libiti da se to ne dogodi. Verujem da nema nikog u opoziciji kome to nije jasno“, zaključila je Olja Bećković.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!