SRBIJA

SRBIJA JE NA SAMRTI, OKUPIRAO NAS JE DOMAĆI NEPRIJATELJ

14339

"U odsudnim trenucima za državu i naciju neophodno je preduzeti sve mere u pravcu objedinjavanja naroda radi odbrane ili sprečavanja nadolazeće katastrofe. Ovo vreme je upravo takvo, država se sa svojim institucijama nalazi na samrti, a građani su u sve bezizlaznijoj poziciji. Za razliku od uobičajene situacije, kada neku državu okupiraju strani neprijatelji potpomognuti domaćim izdajnicima, Srbiju su okupirali domaći neprijatelji, a njima pomažu strani izdajnici. Pošten svet u Srbiji nema na koga da se osloni, nema od koga da očekuje pomoć ili elementarnu zaštitu jer se ono što se kolokvijalno naziva državom raspalo, a ono što se naziva civilizovanim svetom srozalo na lepo upakovani sebičluk", piše u otvorenom pismu Slobodana Prvanovića, pod nazivom Deklaracija o ujedinjenju, upućeno liderima opozicionih stranaka i javnim ličnostima.

 

Njegovo pismo prenosimo u celosti. 

„Neki ljudi su egzistencijalno ugroženi jer malo ili nimalo ne mogu da zarade, a neki se nalaze u nestabilnoj i nesigurnoj, čak i opasnoj situaciji koja ih dodatno i psihički razara. Ovo očajno stanje što se tiče države i stanje očaja mnogih u toj državi posledica je notorne činjenice da Srbijom upravlja sumanuta osoba kojoj je izigravanje državnika i istorijske figure postala nasušna patološka potreba i kojoj, zarad njegovog kreveljenja pred kamerama, koristoljubivi poltroni žrtvuju sve institucije i državne organe.

Kada se dođe do takvog prelomnog momenta, stvari se drastično pojednostavljuju. Prestaju da bivaju važne političke razlike i svakolike podele. Sve se svede na jednu razliku i jednu podelu: mi i oni. Jedino što postaje važno jeste sa koje strane demarkacione linije se neko nalazi. U rovu prestaje da bude bitno ko je za koju političku opciju glasao ili nije glasao, ko je u kojoj stranci ili nije ni u jednoj. Na frontu postoje samo mi i oni, i to je sva podela.

Radi sprečavanja potpunog i nepovratnog sloma države i propasti nacije, treba i mora da dođe do objedinjavanja i ujedinjavanja u odbrani Srbije i njenih građana. To je naša najviša patriotska obaveza u ovom trenutku. Stoga predlažem prihvatanje deklaracije o ujedinjenju. To ne bi bilo političko ujedinjavanje, pravljenje političkih koalicija, potpisivanje političkih ugovora ili sporazuma. To bi bilo deklarisanje po pitanju mi ili oni, odnosno uspostavljanje onoga što će se nazivati mi. Bez ikakvog referisanja na bilo kakvu politiku, jednostavno i jasno svrstavanje na jednu od dve strane: za ili protiv aktuelnog režima. Svako treba, a mislim i da mora, da se deklariše gde je i sa kim je. Svako, i političari i javne ličnosti i obični građani. Svako, sam za sebe, treba da kaže, ali i pokaže gde je i sa kim je. Ovo mora jer je opasnost od sveopšte propasti narasla do te mere da je deklarisanje i objedinjavanje postalo od egzistencijalnog značaja.

Više je deplasirano pričati o političkim kolonama, a nikad nije ni bilo umesno isticati sopstvenu izuzetnost, nepogrešivost ili mudrost. Nema više mesta za uskostranačke interese ili lične sujete. Opasnost je velika i ta činjenica od svih nas zahteva da konkretno manifestujemo ogromnu odgovornost i razboritost. U tom pravcu, predlažem vam prihvatanje sledeće Deklaracije o ujedinjavanju:

1. Javno, jasno i nedvosmisleno se izjašnjavamo protiv ovog režima kojeg sada imamo i kojeg smatramo neprijateljem Srbije i njenih građana.

2. U borbu protiv uzurpatora državnih organa i institucija, protiv svih koji krše zakonske odredbe i protiv pljačkaša i njihovih pomagača koji sada vladaju Srbijom ulazimo zajedno, potpuno svesni postojanja političke različitosti i bez obzira na nju i sve druge razlike, i ostajemo zajedno u borbi, posvećeni borbi, a ne razmatranju naših različitosti i pravljenju podela, a tako sve do sloma ovog režima.

3. Borbu ćemo voditi do pobede koja će se manifestovati u raspisivanju pravih i zasigurno fer i poštenih izbora na svim nivoima putem kojih će se doći do ozdravljenja institucija i državnih organa, poštovanja zakona u njihovom radu, osnaživanja države u pogledu njenog suvereniteta i integriteta, zaustavljanja ekonomskog i svakog drugog upropašćavanja nacije i pravičnog i na zakonu zasnovanog sankcionisanja svih odgovornih za istorijski sunovrat naše zemlje.

Pozivam vas – lidere opozicionih stranaka, sve političare i sve javne ličnosti, da se javno izjasnite o ovoj deklaraciji, a sve građane koji se slažu sa iznetim stavovima da to naknadno pokažu svojim učešćem na mitinzima, protestima i demonstracijama koji će predstavljati artikulaciju borbe za oslobođenje Srbije.

dr Slobodan Prvanović, naučni savetnik u Institutu za fiziku u Beogradu.“

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!