SRBIJA

Tatalović: Urednici me savetovali da ništa ne pitam

14038

Žaklina Tatalović, novinarka N1, bila je današnji gost lajv emisije Nova Priča koja se emituje na Fejsbuk stranici Nova.rs portala, te je, između ostalog, pričala o odnosu sa svojim ranijim urednicima na televiziji na kojoj je ranije radila, ali i o načinima na koje je intervjuisala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

 

Kako je rekla, dobijala je „komande“ od urednika da ne postavlja pitanja Vučiću tokom konferencija za medije.

„Rekli su mi, Vučić ide na konferenciju za medije, obilazi Beograd na vodi, nemoj ništa da pitaš. To je za novinara jako poražavajuće, ti ideš tamo da bi nešto pitao, a ne da držiš mikrofon. Stalno su mi slali poruke, nemoj sada, nemoj u ovom trenutku, nemoj nikako … stalno su mi slali poruke da me podsećaju“, rekla je ona.

Na pitanje ko joj je slao poruke, Tatalović je odgovorila – urednik informativnog programa.

„Urednik informativnog programa koji u tom trenutku sarađuje sa Vučićem. Tako izgleda ukidanje pitanja. Kada postavite pitanje koje nije dogovoreno i nije naručeno, sledi pakao. Tada upadate u pakao. Sedite na nekim sastancima, odgovarate na pitanje – a zašto si baš to pitala, zašto u ovom trenutku, itd“, govori Žaklina.

„Ja se sećam, bio je događaj kada je SNS odlučio jednoglasno da kandidat za predsednika bude Vučić. On je meni u intervjuu dvadesetak dana ranije rekao da se neće kandidovati za predsednika“, rekla je ona.

„Nisam mu poverovala da se neće kandidovati. U tom intervjuu je ostalo mnogo nepoznanica. Dvadesetak dana posle tog intervjua on je postao kandidat za predsednika. Ja sam u svom uključenju izgovorila, iako je pre dvadesetak dana izjavio da se neće kandidovati, itd. Posle toga sam četiri sata bila na razgovoru sa urednicima jer sam podsetila na nešto što je za njih bila davna prošlost.“

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!