SRBIJA

UDRUŽENJE PRIVREDNIKA: PUSTITE NAS DA RADIMO ILI IZLAZIMO NA ULICE

13934

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" saopštilo je da pozdravlja odluku da se dozvoli rad trgovinskim, zanatskim i uslužnim objektima, ali da su nezadovoljni što to nije dozvoljeno i ugostiteljima.

"Dozvola da trgovinske, zanatske i uslužne delatnosti rade je ispravljanje diskriminacije koja se sprovodila prema malim privrednicima sa domaćim kapitalom u odnosu na hipermarkete sa većinski stranim kapitalom", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su ugostitelji nezadovoljni jer je ta odluka zaobišla ugostiteljske objekte koji su već ispunili sve zahteve Kriznog štaba po pitanju ograničenja broja ljudi, razmaka među stolovima, sredstava za dezinfekciju i ostalih zahteva koji su im prouzrokovali dodatne troškove.

U ugostiteljskim objektima je, kako je navedeno, broj ljudi daleko manji nego u gradskom prevozu, fabrikama koje su otvorene u kontinuitetu, gondolama, a svakako mnogo manji nego na okupljanjima po privatnim objektima gde ne postoji nikakva kontrola.

U saopštenju se ističe da je odluka o ograničenom radu doneta u večernjim satima 21. marta za period od 22. marta, ne uzimajući u obzir vreme potrebno za nabavku robe, kvarljivost robe, organizaciju zaposlenih, pa se očekivalo da se od 22. marta primene mere za otklanjanje posledica kovid19.

Privrednici su se se pozvali na Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja zbog bolesti kovid 19, koja predviđa državnu pomoć za likvidnost privrednika u vidu olakšanog plaćanja, subvencija, otpisa duga i drugih poreskih mera.

U suprotnom oni će, kako su naveli, izaći na ulicu da se bore za svoja radna prava.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!