SRBIJA

Za danas najavljeno raspisivanje izbora i SRETENjSKI PROTEST ekoloških aktivista

15075

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisaće parlamentarne izbore danas u 18 časova u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu, objavili su sinoć beogradski mediji, a preneo danas.rs.

Prema njihovim navodima, iz informativne službe predsednika Srbije medijima nije upućena zvanična najava o raspisivanju izbora.

Ranije juče saopšteno je da će predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas u 17 sati potpisati Odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupština gradova i Skupština opština u Srbiji za 3. april.

Dačić je ranije izjavio da će Narodna skupština Republike Srbije danas biti raspuštena „radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora”.

Dačić je istakao da je ovaj saziv od 3. avgusta 2020. do danas, odlučivao o 435 tačaka dnevnog reda, da je usvojio 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku, da je održano 67 sednica i 136 zasedajućih dana.

„Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, Skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava“, rekao je Dačić na kraju poslednje sednice.

Posebno je istakao uspešan međustranački dijalog koji za rezultat ima da će sve stranke učestvovati na izborima.

Predstavnik incijative „Kreni-promeni“ Savo Manojlović najavio je da će ekološki aktivisti danas u Beogradu organizovati protest i blokade nekih saobraćajnica jer vlast nije zakonski zabranila iskopavanje litijuma i bora.

„Blokiraćemo sutra Bulevar Nikole Tesle i Bulevar Mihajla Pupina iz više pravaca u malim grupama od 20-30 ljudi u 12.00. Blokiraćemo Palatu Srbije gde predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) deli odlikovanja“, objavio je Manojlović na Tviteru.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!