VESTI

"14 VELIČANSTVENIH" kojima Bionex treba da se zahvali

15951

 

Koristeći se izvorima "Novim apatinskim novinama", kojima verujemo, te podacima objavljenim na sajtu Opštine Apatin kojima ne verujemo, kao i objavama odbornika na njihovim ličnim profilima po društvenim mrežama, došli smo do podataka kome "Bionex" duguje zahvalnost za ostanak na ovim prostorima.

14 VELIČANSTVENIH SU: Milan Škrbić, dr Bruno Urbanovski, Branka Bajić, Nikola Puača, Milan Matović, Dušan Lončar, Dragana Ćopić, Smiljana Karamarković, Marija Rapaić, Milica Vujičić, Nedeljko Bračika, Bogdan Latinović, Zora Jovanović i Ištvan Peter.

Pod utiskom donošenja odluke o odricanju od povrata 32 miliona dinara u kasu opštine i produženje roka "Bionexu" doo da realizuje projekat termičke obrade plastike stiče se utisak da je pojedinim odbornicima važnije da se o njima ne priča po društvenim mrežama, nego činjenica kakve posledice može imati njihova odluka. 

Elem, gospodo odbornici, Vaša funkcija je javna pa iako zbog imuniteta ne snosite odgovornost za izneto mišljenje i dati glas u Skupštini, to ne znači da ste nedodirljivi kao Predsednica opštine ili da Vas ne sme niko kritikovati. Građani imaju pravo da znaju kako ste glasali, a zašto ste tako glasali je Vaše pravo i nosite to na savesti kao svoj krst.

Lepo je bilo uzimati paušale sve ove godine, naknade za rad u komisijama i radnim telima, upražnjavati prijeme i arčiti reprezentaciju na svako malo, pa saberite te sve iznose i pitajte se da li je to vredno Vašeg jučerašnjeg dizanja ruke i zelenog kartona? I sad još da Vas mazimo. Pa neće moći. Neozbiljno je zahtevati to od građana koji su jasno izrazili svoj stav, a potom se Vi pozivate na jaooo pa nemojte, jaooo pa Vi ste nevaspitani, drski, bezobrazni i derete se na Mirka na tribini, pa jaoooo ja samo ne znam da li je to dobro i jaooo ne znam šta je piroliza, pa sam jaoooo eto digla ruku, ali jaoooo ako neko drugi kaže da nije, ja ću eto jaooooo povući svoju odluku i biću jaoooo prva koja će jaoooo biti protiv. I onda kada je narod (čitaj: građani) na lep i kulturan način stave do znanja da se igra sa sudbinom svih nas, ona jaaoooo ukloni se sa facebooka. Jaoooo. Pa što si onda pristala da budeš na listi, da ne kažemo trpala kada jaaoooo ne možeš istrpiti običnu kritiku. 

Za razliku od dotične stari vuk dometa otvaranja koncerta Baje Malog Knindže u veselom stanju, predsednik Škrbić ima svoj stav smatrajući kad može Beč, može i Gradić Pejton Apatin. Može, ali Apatin nije Beč, Austrija nije Srbija, ali mogao bi službenim vozilom gospodin Škrbić i do Perleza. Neka diše malo tamo, a i popriča sa meštanima. Kod njih je kineska fabrika "Feitiansyje" koja sprovodi isti tretman koji namerava i "Bionex". Njima je dozvolu dalo i to ministarstvo ekologije u koje se uzda Škrbo, pa su ga posle zatvarali. Ne Škrbu, fabriku. Za sad. 

Gospodin Peter bi rado pristao na topljenje plastike u Kupusini, ali eto, zbog blizine Dunava i lakšeg dobavljanja sirovine Apatin je bolje rešenje, pa se on zdušno zalaže da to ipak bude Apatin. Gospodine Peter, cenimo da znate onu poslovicu o gloginjama i izvesnim organima, ali čime će dovoziti plastiku Dunavom? Čamcima? Gospodine Peter, za "Bionex" u ovom momentu dopremanje plastike Dunavom je manjeg značaja nego što je verovatnoća da će se u Kupusinu spustiti vanzemaljci. I tražiti Vam recept za makoš.

Ostali su ćutali. Pokušali da budu nevidljivi. Ili politički bezobrazni pa glasali kako im stranka kaže, krijući se iza onoga ima drugi da misli o tome, neću ja, mene su izabrali, pa i tako Dubravka, Duca, Duda nije tu, možda opet na TV-u sprema nekog smuđa, al doći će ona da otvori Ribarske večeri i da najavi vatromet. Doći će, doći, ako se opet ne zabrine kako će narod reagovati na njenu pojavu posle svega.

Pa eto, čisto neka se zna, lepo bi bilo od "Bionexa" da se gore navedenoj ekipici bar zahvali. A u stvari, kada malo bolje razmislimo, od kada su Feničani izmislili novac, hvala baš i nije neophodno.

UG Bez straha

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!