VESTI

Agencija za upravljanje LUKAMA podržala Sombor u uspostavljanju BRODSKOG SAOBRAĆAJA, Apatinu OTPAD

15957

 

Nedugo nakon što je lokalni parlament opštine Apatin izglasao uvoz otpada iz cele Evrope u naš grad, te time stavio tačku na razvoj turizma, Tanjug je preneo kako će Agencija za upravljanje lukama “stručno podržati gradske vlasti u Somboru u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa gradovima u Hrvatskoj i Mađarskoj.”

Kako su naveli, to će doprineti poboljšanju lokalne ekonomije i omogućiti turistima da se upoznaju sa znamenitostima Sombora.

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, ovim se povodom sastao sa direktorom Agencije za upravljanje lukama, Vukom Perovićem, i načelnikom Zapadnobačkog okruga Goranom Nonkovićem, sa kojima je razgovarao o pokretanju zajedničkih aktivnosti u oblasti nautičkog turizma.

Kakos u naveli na zvaničnom sajtu Grada Sombora, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog posete Agencije i buduće saradnje na projektima, te dodao da pomenuti sastanak predstavlja početak razvoja nautičkog turizma u Somboru.

Predstavili smo prednosti prirodnog okruženja za unapređenje putničkog vodnog saobraćaja, kako zbog razgranate kanalske mreže i prirodnog bogatstva zaštićenog područja Gornje Podunavlje, tako i zbog kulturno-istorijskog nasleđa Grada Sombora. Razgovarali smo o izgradnji marine u Baračkoj, nekadašnjem zimovniku za brodove, kao i o uspostavljanju linijskog saobraćaja između opštine Draž i gradova Baja i Sombor“, kazao je Ratković i dodao da je jedna od tema sastanka bila i moguće planiranje međunarodnog putničkog pristaništa u Somboru, stoji na sajtu sombor.rs.

Kakos u dalje preneli, Vuk Perović je istakao da Agencija intenzivno radi na razvoju marina u Srbiji.

,,Marine imaju veliki potencijal za unapređenje nautičkog turizma i zaokružuju turističku ponudu naše zemlje. U skladu sa tim, u prethodnom periodu započeli smo investicioni ciklus u infrastrukturu nautičkog turizma. Sombor je multikulturalan grad, bogate istorije i izuzetnih prirodnih odlika i predstavlja atraktivnu lokaciju za marinu. Pored toga, Agencija će stručno podržati gradsko rukovodstvo u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa Hrvatskom i Mađarskom. To će doprineti poboljšanju lokalne ekonomije i omogućiti turistima da se upoznaju sa znamenitostima Sombora. Naš cilj je da iskoristimo brojne potencijale Srbije za afirmisanje nautičkog turizma, imajući u vidu značaj ove privredne grane za kulturno povezivanje i povećanje ukupnih prihoda“, naglasio je Perović.

Goran Nonković je naveo da podržava napore za razvoj nove infrastrukture u putničkom vodnom saobraćaju, pre svega marine na Dunavu kod Bezdana. ,,Smatramo da bi time bila upotpunjena turistička ponuda i ostvaren optimalni ekonomski efekat na području okruga kao podunavskog regiona. Posebno ističemo opšti značaj mogućeg organizovanja linijskog saobraćaja između opština u Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj“, podvukao je on.

15958

I da, sve su ovo lepe vesti za naše drage komšije iz Sombora. Ali šta je sa Apatinom? Nakon što su nam, podsećamo, definitivno ukinuli železnicu, milionskim ulaganjem u luku Bogojevo ugasili i poslednju nadu obećane luke u Apatinu, izgleda da je vreme da i pogodnosti koje nam pruža Dunav u potpunosti prepustimo Somboru. Najzad, šta će nama Dunav, marina, pristan i sve ostalo, kada to očigledno ne znamo da iskoristimo?!

Već dugo unazad među Apatincima se “šuška” da će nas grad uskoro postati Mesna zajednica Sombora. Možda bi to na kraju i bilo najbolje za nas. Možda bi lokalna samouprava Grada Sombora bila sposobnija i konačno nas povela u bolju budućnost. Eto, izgleda da ipak ima nade za nas?!

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!