VESTI

APATIN I SOMBOR PODELILI MEDIJIMA 26 MILIONA DINARA

14127

Opština Apatin podelila je medijima ukupno 10 miliona dinara za ovu godinu.

Po Rešenju o raspodeli sredstava po raspisanom Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Apatin u ovoj godini, koje je potpisala predsednica opštine, 10 miliona dinara raspoređeno je za realizaciju ukupno devet projekata iz oblasti javnog informisanja.

Najveći deo sredstava dodeljen je TV Apatin, koji je za dva projekta, „Informisanje kao slika vremena“ i „Glas građana u javnom informisanju“ dobio ukupno 4,6 miliona dinara, odnosno skoro polovinu ukupne sume namenjene medijima.

1.000.000. (Milion) dinara, dobio je „Stefan street“ doo (Radio Dunav) za projekat „Apatin u fokusu“. Po 900.000 dinara dobila su čak tri projekta - DVP digital Novi Sad, za projekat „Nepristrasno kroz Apatin“, Udruženje građana „Ja volim Sombor“ (pod čijim okriljem deluje internet portal „025.rs“) iz Koluta za projekat „Zeleni oporavak“ i Video kreativ tim Milan Šveljo pr proizvodnja kinematografskih dela audio vizuelnih proizvoda i televizijskog programa iz Crvenke za projekat „Ekologija Apatina“.

Novosadska TV dobila je 800.000 dinara za „Kamerom kroz Apatin“, DOO Medić Radio BB Bački Brestovac, za projekat „Nedeljna hronika“ 600.000 dinara i FM&PRESS doo Radio Apatin 300.000 dinara za projekat „Radio doktor“.

Na konkurs za sufinansiranje projekata prispelo je ukupno 24 prijave, od kojih je 15 odbijeno.

REŠENJE APATIN

Grad Sombor podelio je ukupno 16 miliona dinara medijima. 

Najveći deo sredstava dodeljen je TV Sombor, koji je za projekat „Priče iz Sombora” dobio 2,4 miliona dinara. Sledeći najveći iznos, dva miliona dinara, dobio je internet portal „025.rs”, koji deluje pod okriljem UG „Ja volim Sombor”. 

Po 1,8 miliona dinara dobili su TV K54 za projekat „Nisu sami” i portal www.vojvodjanski.com iz Crvenke za projekat „Osnaži se”. Novosadska TV dobila je milion i po za projekat pod nazivom „Sombor u srcu”, 1,4 miliona dinara pripalo je TV Subotica za projekat „Sombor - život, ljudi, događaji”. „Somborskim novinama” pripalo je 1,3 miliona dinara. Ravno milion dinara dodeljeno je apatinskom Radio Dunavu.

Od ostalih gradskih medija sredstva su dodeljena Radio Blagovesniku (400.000 dinara), UG Bunjevački media centar (100.000 dinara), Radio Fortuni (200.000 dinara), portalima udruženja „Sopek” (400.000 dinara) i Podium (500.000 dinara), te HKD Vladimir Nazor iz Stanišića (100.000 dinara).

Grad Sombor sredstva je dodelio za ukupno 16 projekata, dok je 30 odbijeno.

REŠENJE SOMBOR

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!