VESTI

Apatin i zvanično „SLEPO CREVO“ na mapi Srbije

14978

 

Privlačenje investitora, kao jedan od primarnih ciljeva svih lokalnih samouprava, najteži je zadatak gradova i opština, a jedan od osnovnih preduslova za dovođenje investitora, bilo domaćih ili stranih, upravo je putna infrastruktura.

Iako ima potencijala, naš grad, nažalost, sve je dalje od atraktivne lokacije za investitore. Od auto-puta smo daleko, status lučkog područja i pogodnosti koje Apatin nudi zbog položaja na dunavskom koridoru, kako stvari stoje, postala je samo prazna priča za sakupljanje političkih poena opštinske vlasti, a vest da će Apatin trajno ostati bez železnice zapečatila je sudbinu našeg grada kao „slepog creva“ na mapi potencijalno privlačnih za investitore.

Kako je prenela ekapija.com,  Apatin je među vojvođanskim mestima koja trajno ostaju bez železnice, a infrastruktura ŽS u narednom periodu ukloniće 435 km starih pruga.

U naredne dve godine, između ostalog, biće demontirane i uklonjene pruge na relaciji Sombor – Apatin, ukupne dužine 21,6 km. Na ovoj trasi putnički saobraćaj obustavljen je 2005. godine, za saobraćaj je potpuno zatvorena 2009. godine. Iako je prethodnih decenija na nivou Srbije bilo više pokušaja da se uradi ovaj veliki posao i reši problem starih pruga, na kojima u određenim delovima Vojvodine vozovi ne saobraćaju preko 40 godina, svi su se završavali neuspešno.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!