VESTI

APATIN POČINJE REALIZACIJU PROJEKTA KOJI ĆE BITI PLAĆEN NOVCEM DOBIJENIM IZ NAGRADNOG FONDA VLADE ŠVAJCARSKE

13542

Program vlade Švajcarske „Reforma poreza na imovinu“ i opština Apatin usaglasili su sve detalje oko trošenja novca dobijenog u takmičenju za najbolju opštinu u oblasti naplate poreza na imovinu. U dogovoru sa građanima, odlučeno je da iznos od 150.000 franaka bude potrošen na izgradnju dečijeg igrališta sa pratećim sadržajima, koje će se nalaziti u Bloku 112.  

„Ostalo je još da se usaglase neki tehnički detalji, ali najvažnije je da je dogovor postignut i da građani Apatina znaju da će dobiti funkcionalno i veoma lepo dečije igralište. Po planu, sve bi trebalo da bude završeno najkasnije u prvoj polovini iduće godine“, rekao je Aleksander Grunauer, direktor švajcarskog programa „Reforma poreza na imovinu“.

Opština Apatin osvojila je treću nagradu u konkurenciji 44 opštine iz cele Srbije, koje su se takmičile u prikupljanju poreza na imovinu i ažuriranju baze podataka o nekretninama. Apatin je popisao oko 11.000 nekretnina koje su do tada bile van poreske evidencije.

„Porez na imovinu najznačajniji je sopstveni prihod opštine, i u proseku čini preko 50 odsto udela u svim prihodima koje opština naplaćuje. Novac od poreza na imovinu ostaje u budžetu opštine, i njegova osnovna namena je finansiranje lokalnih potreba stanovništva, kao što su komunalno uređenje, škole, vrtići, lokalni putevi“, kaže Aleksander Grunauer, direktor švajcarskog programa „Reforma poreza na imovinu“.

Program Švajcarske vlade „Reforma poreza na imovinu“ sprovodi se zajednički sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština. Osim Apatina, novac su dobili i Mali Zvornik, Gornji Milanovac, Ljubovija i Bor, u ukupnom iznosu od milion švajcarskih franaka.

KAKO ĆE IZGLEDATI IGRALIŠTE

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!