VESTI

APATINSKI PRISTAN JOŠ UVEK NE ISPUNJAVA USLOVE ZA MEĐUNARODNO PUTNIČKO PRISTANIŠTE

14383

Iako se još prethodna lokalna vlast hvalila međunarodnim pristanom za putničke brodove, Apatin ga zapravo i dalje, zvanično, nema. Naime, još uvek traje ishodovanje sve potrebne dokumentacije kako bi pristan bio i legalno priveden svojoj nameni, odnosno proglašen međunarodnim putničkim pristaništom.

-Trenutno se usklađuje procedura, u skladu sa Zakonom o plovidbi na unutrašnjim vodama, vrši se preparcelizacija zemljišta za obavljanje te delatnosti, a u skladu sa članom 214a. Tako da, dok se ne ispune svi uslovi za proglašenje međunarodnog putničkog pristaništa, raspisivanja oglasa od strane Agencije za luke, te nakon toga prijave za obavljanje delatnosti lučkog operatera, ne može biti pristajanja putničkih brodova, objašnjava LJiljana Krec, direktorica JP putničko pristanište i marina.

Direktorica Krec još dodaje da je ove godine u marinu uplovilo 24 stranih jahti, koje su se zadržale 44 dana. U apartmanima u marini, zaključno sa avgustom, ostvareno je ukupno 887 noćenja.

-Što se restorana tiče, čeka zakazano ročište sa prethodnim zakupcem. Novi zakupac još uvek ne može da uđe u objekat, dodaje direktorica JP putničkog pristanište i marina.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!