VESTI

BAČENA BOMBA U DVORIŠTE PORODICE PRERADOVIĆ U SVILOJEVU

14400

OŠTEĆEN KAMION I ULAZNA VRATA MLEKARE, PUKOM SREĆOM NIJE NIKO STRADAO

Noćas je bačena je bomba kašikara u dvorište porodice Preradović u Svilojevu, u kome se pored stambenog dela nalazi i poslovni prostor mlekare. Samo pukom slučajnošću nije bilo stradalih ili povređenih, a pričinjena materijalna šteta, po prvim procenama Preradovića, iznosi oko 7.000 evra. Počinilac je, nakon izvršenog krivičnog dela, automobilom pobegao u pravcu Apatina. Postoje svedoci koji su policiji dali opis i počinioca i vozila kojim se udaljio. Istraga je u toku.

14401

Bomba je bačena par minuta pre ponoći u dvorište porodice Preradović u Glavnoj ulici broj 12, gde se nalaze i prostorije mlekare. Inače, ova porodica se već dve decenije uspešno bavi proizvodnjom i preradom mleka i mlečnih proizvoda a, u međuvremenu su posao proširili i na druge delatnosti, osim ostalog i pekarsku.

Neposredno, pred ovaj napad, sin vlasnika mlekare, Vlatko Preradović uvezao je kamion cisternu pun mleka u dvorište, zatvorio kapiju i, na trenutak, ušao u kuću, te je, pukom slučajnošću, ostao nepovređen.

-Bomba je bačena sa ulice, preko kapije i pala je direktno u sanduk kamiona. Oštećeni su pod, obe cisterne, pumpa, šoferšajbna, izbušena je kabina, plus ulazna vrata na samom objektu mlekare. Po nekim, prvim našim procenama, pričinjena šteta je oko 7.000 evra. Nama je ugrožen i posao, jer bez ovog kamiona, kojom prevozimo mleko, ne možemo dalje da radimo. Tona mleka, koja je bila u cisternama, se razlila po dvorištu. Ja sam, samo srećom, ostao nepovređen, a možda i živ. Jer, kad dovezem mleko, obično ostajem u kabini još par minuta, da popunim papire. Ovaj put nisam, pukom slučajnšću. Odlučio sam prvo da obavim u kući šta imam i da se vratim i završim posao u kabini, što se ispostavilo da mi je sačuvalo glavu, prepričava nam Vlatko noćašnji napad.

Dodaje i da je odmah pozvao policiju, ali i hitnu pomoć, jer je njegovim roditeljima, od šoka, pozlilo. Eksplozija je probudila i uznemirila i sve u komšiluku. Na ulici se, u vreme napada, zadesilo nekoliko mladih ljudi, koji su sa nevelike udaljenosti videli počinioca i policiji dali njegov i detaljan opis automobila kojim je pobegao.

14402

Ovom napadu prethodilo je ucenjivanje Preradovića neko vreme, praćenje i pretnje. Slučaj su prijavili policiji i, kako kažu, umesto rešenja, nakon nepun mesec dana, dobili su bombu u dvorište.

-Kad smo pozvali policiju, bilo je vremena da se napadač presretne kod kružnog toka. Međutim, tek nakon nekog vremena, na lice mesta izašla su dva policajca. Nakon uviđaja, obišli su nas par puta, ali smo praktično ostali nezaštićeni. Pitam se, kako nastaviti redovan život i posao? Treba ostati hladne glave, ali kako? Borimo se, samo da nikud ne idemo, ali ako su nam životi ugroženi moraćemo ili da sve rasprodamo i odemo negde u inostranstvo ili možda da nabavimo oružje i sami se štitimo, pa kako bude. Očigledno, niko nije zaštićen, a mali, obični građani, ponajmanje, zaključuje naslednik mlekare Preradović, koju su njegovi roditelji otvorili par godina nakon izbeglištva iz Hrvatske, kako bi njemu, bratu i unučadima obezbedili posao i egzistenciju.

14403

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!