VESTI

„CIKLONIZACIJA“ O POVEĆANOM BROJU KOMARACA NA PODRUČJU APATINSKE OPŠTINE

13655

MIGRIRAJU IZ NETRETIRANOG KOPAČKOG RITA!

-Razlozi za povećanu brojnost komaraca na teritoriji opštine Apatin su izuzetno povoljni hidrometeorološki uslovi za produkciju komaraca i njihova svakodnevna migracija iz netretiranog područja Kopačkog rita u tretirano urbano područje Apatina, navode u novosadskoj „Ciklonizaciji“, na naše pitanje otkud tolika najezda komaraca, iako se redovno tretiraju.

U dostavljenom saopštenju, koje je potpisao Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću ovog preduzeća, objašnjava se da je Kopački rit zaštićeno područje na teritoriji susedne države u kom se komarci ne tretiraju, a avgust ove godine je neuobičajeno povoljan za hiperprodukciju zbog nedavnog porasta vodostaja Dunava, punjenja rita i aktiviranja velikih izvorišta komaraca.

-Na osnovu parametara sa terena, Opštinska uprava i “Ciklonizacija” su krajem prošle nedelje organizovli sveobuhvatan kombinovani tretman protiv komaraca na celoj teritoriji opštine. U četvrtak 20. avgusta iz helikoptera i aviona izvedeni su tretmani u zaštitnim pojasevima oko Apatina i svih sela, dok je istovremeno sa zemlje izveden tretman ULV generatorima na celoj teritoriji opštine. Kontrola uspešnosti ovog tretmana pokazala je redukciju populacije komaraca od 90 odsto, što predstavlja izuzetno visoku uspešnost. Međutim, rezultati naših akcija anulirani su u vrlo kratkom roku zbog konstantne migracije komaraca iz Kopačkog rita na teritoriju tretiranog Apatina, objašnjavaju u „Ciklonizaciji“.

U saopštenju se još dodaje da,imajući sve ovo na umu, kao i predviđanje da se produkcija novih generacija komaraca u Kopačkom ritu stišava,Opštinska uprava i “Ciklonizacija” planiraju vrlo brzo još jednu seriju tertmana protiv komaraca na teritoriji cele opštine.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!