238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Danas VI kolo Otvorenog Šahovskog Turnira "Open Apatin 2018"

OCENA SELEKTORA: „GORENJE NARODA“ - SNAŽNA, BESKOMPROMISNA, DUBOKO METAFORIČNA ANSAMBL PREDSTAVA

ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE KREĆE SEZONA VOŽNJE APATINKOM

Danas počela isplata novčane naknade za nezaposlene

Kursna lista

Održana 18. sednica SO Apatin

Petak, 08. decembar 2017 god. | Vesti

12040

Danas je održana 18. sednica SO Apatin, a pred odbornicima se našlo isto toliko tačaka dnevnog reda.
Na početku sednice, odbornici su usvojili predlog Rešenja o prestanku funkcije Predsednika i zamenika Predsednika Skupštine opštine Apatin, a nakon formiranja Biračkog odbora za sprovođenje tajnog glasanja za izbor Predsednika i zamenika Predsednika Skupštine opštine, za novog predsednika, umesto dr Dragana Rastovića, izabrana je Nika Petrović, dosadašnji zamenik predsednika SO Apatin, a za zamenika je umesto Nike Petrović, izabran dr Dragan Rastović, dosadašnji predsednik Skupštine opštine. Nika Petrović se odbornicima zahvalila na ukazanom poverenju.

Audio zapis
RadioApatin.com

U nastavku sednice usvojen je Izveštaj Mandatno-imunitetske komisije o utvrđivanju razloga prestanka mandata odbornika Zorana Ignaca i predlog Rešenja o verifikaciji mandata odbornika Željka Dekana, koji je na sednici i položio odborničku zakletvu.

12041

Odbornici su izglasali i Pravilnik o obustavi pružanja komunalnih usluga svim korisnicima koji svoje obaveze prema JKP "Naš dom" ne izmiruju savesno, a zatim i o korigovanju radnog vremena ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji opštine Apatin, o čemu je odbornike izvestila Dragana Stambolija, rukovodilac Odeljenje za inspekcijske poslove.

Audio zapis
RadioApatin.com

Usvojen je predlog rešenja o prenosu javne svojine sa Opštine Apatin na Srpsku pravoslavnu crkvu , Eparhija Bačka, Crkvena opština Apatin, a radi izgradnje crkve, razmotren i usvojen Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Apatin za 2017. godinu, za period januar-septembar, o čemu je izveštaj podneo Slavoljub Štrbo, načelnik sektora za privredu i finansije SO Apatin.

Audio zapis
RadioApatin.com

Odbornici su u nastavku sednice usvojili i predlog rešenja o obrazovanju Štaba zimske službe opštine Apatin za 2017/2018 godinu, kao i Operativnog plana zimske službe na javnim putevima u opštini Apatin za 2017/2018 godinu. Usvojen je redlog Odluke o izmeni Odluke o imenovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Apatin i razmotren i usvojen Godišnji plan rada ovog tela za 2018. godinu.
Na kraju sednice usvojen je predlog rešenja o razrešenju člana Upravnog odbora PU „Pčelica“ Apatin i imenovan novi, a zatim i predlog Zaključka o davanju saglasnosti na upotrebu imena Apatin u nazivu prodavnice auto-delova „Auto Apatin“.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

25.04.2018. god.

×