246 cm
24.5 °C
Apatin 15 °C

Najnovije vesti

POSETA APATINU KADETA RUSKE KADETSKE ŠKOLE PLANIRANA ZA 26. JUN

POZIV ZA III MEĐUNARODNU IZLOŽBU EX LIBRISA

KONKURS OPŠTINE APATIN ZA PODSTICAJE U PČELARSTVU I STOČARSTVU

PODELA APATINSKIH SENIOR KARTICA POČINJE U PONEDELJAK

Kursna lista

Danas otvoren Medjunarodni omladinski kamp "Sabor 2017"

Sreda, 12. jul 2017 god. | Vesti

11170

Od danas, do 22. jula, na prostoru Banje Junaković, održava se 8. po redu Medjunarodni omladinski edukativni kamp "Sabor 2017". Organizatori su Opština Apatin i Udruženje ratnih veterana od 1990-99. "Patriotski front", a suorganizatori Omladinska organizacija "Sabor", Umetnička radionica "Duša paorska" i druge domaće i strane organizacije. Podršku projektu pružila je i pokrajinska administracija i Ambasada Ruske federacije.
Kamp je svečano otvoren danas u 12 časova, uz prisustvo potpredsednika Pokrajinske vlade Ivana Djokovića, potpredsednice Skupštine APV Aleksandre Djanković, predsednika opštine Apatin Milana Škrbića, predstavnika ambasade Ruske federacije i organizatora, rukovodstva Udruženja "Patriotski front", predstvanika Vojske i Policije Srbije, predstavnika gradova i opština, kao i više ratnih i vojnih udruženja iz Srbije.
Ovaj kamp je humanitarnog karaktera, namenjen deci bez roditelja, iz socijalno ugroženih porodica, deci ratnih veterana i drugima, čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede letovanje. Potpuno je besplatan za sve učesnike, a za cilj ima povezivanje i razmenu pozitivnih iskustava naroda i kultura, resocijalizaciju dece sa traumama, smanjivanje socijalnih razlika i prevenciju nasilja kod mladih. Po svom karakteru, ciljnoj grupi i metodu rada, predstavlja jedinstven projekat u našoj zemlji a i šire. Tradicionalno se organizuje na obodu šume "Junaković", a ove godine okuplja mlade i njihove pratioce iz svih delova Srbije, regiona i Rusije, iz ukupno 6 zemalja sa preko 150 učesnika: Srbije, Rusije, Makedonije, Hrvatske, Republike Srpske i Slovenije.
Kamp je otvorio Nedjo Antonić, predstavnik organizatora, Udruženja ratnih vojnih veterana Srbije.

11171

Audio zapis
RadioApatin.com

Ovogodišnji kamp je blagoslovio i Mladen Glušac, paroh apatinski.

11172

Audio zapis
RadioApatin.com

Na otvaranju se deci i gostima obratio i Ivan Djoković, potpredsednik Pokrajinske vlade, i poželeo im da se lepo odmore i upoznaju sa svim onim što su edukatori pripremili za njih.

11173

On je dodao da je Vlada APV prepoznala kvalitet i vrednost ovog kampa i da će činiti sve da se ne posustane sa ovakvom vrstom edukacije i zbližavanja dece iz Srbije, Rusije i regiona.

Audio zapis
RadioApatin.com

Decu i goste je na otvaranju pozdravio i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić i poželeo im prijatan odmor, lepo druženje i nezaboravno leto u Apatinu.

11174

On je istakao potencijal ovakve vrste kampova i naglasio da će lokalna samouprava nastaviti da se zalaže da se ovakvi kampovi održavaju i širom Srbije, sa što više dece i mladih željnih prave edukacije i druženja u prirodi.

Audio zapis
RadioApatin.com

Spremnost na saradnju i organizovanje što većeg broja ovakvih kampova, u ime Ruske federacije, istakla je i Irina Gnedkova, savetnik ambasadora i Ataše za kulturu ambasade ove zemlje u Srbiji.

11175

Audio zapis
RadioApatin.com

Za 10 dana boravka, mladi će pored rekreativnog boravka u prirodi, bazenima banje i sportskim terenima, imati kreativne radionice i predavanja na teme: ekologije, medicine, istorije, tradicije, religije, orijentacije u prirodi i prevencije nasilja i kriminala. Za nastavu je zadužen medjunarodni tim instruktora, pedagoga, kao i stručnjaka iz drugih oblasti.

11176

Biće organizovana takmičenja, likovna kolonija, ekskurzije, kao i drugi, planom predvidjeni programi, a na kraju, biće dodeljene i simbolične nagrade i priznanja. Ukupno 30 volontera Udruženja ratnih vojnih veterana "Patriotski front" će vršiti tehničku podršku.

11177

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.06.2018. god.

×