VESTI

Dans i zvanično počelo prikupljanje potpisa za peticiju "STOP SPALIONICI"

14975

Danas je u Apatinu, u organizaciji udruženja građana “Bez straha” i zvanično počelo prikupljanje potpisa za peticiju “Stop spalionici”, u cilju sprečavanja zagađenja životne sredine u opštini Apatin. Predhodnih dana putem društvenih mreža, ali i konkretnim aktivnostima koje su preduzeli, na potpisivanje peticije su pozvale i pojedine političke opcije, udruženja građana, kao i istaknuti pojedinaci. Očikivano, bilo je  veliko interesovanje građana za ovu temu, koji su strpljivo čekali svoj red ispred štanda kako bi stavili svoj potpis na ovu inicijativu.

Kako je predhodnih dana i najavio, podršku ovoj inicijativi svojim potpisom danas je dao i opozicioni odbornik Perica Popić iz Narodnog slobodarskog pokreta, koji je u petak predao zahtev  za održavanjem hitne i vanredne sednice SO Apatin na temu Bionexa. 

Na opšte iznenađenje prisutnih potpis na peticiju je stavio i Miodrag Bakić zvanično još uvek sekretar apatinskog SPS-a, koji se ne slaže sa odlukom odbornika apatinskih socijalista da glasaju ZA rešenje o prodaji zemljišta kojim je omogućen dolazak Bionexa na šestoj sednici SO Apatin održanoj 18. decembra 2020. godine.

U ime Republikanske stranke peticiju je podržao i Aleksandar Lovrić, koji je ovom pilikom rekao da Republikanska stranka u Apatinu veruje da građani, a ne opštinske birokrate najbolje razumeju potrbe protiv izgadnje spalionice.

Za nepuna 4 sata peticiju je danas na gradskoj pijaci potpisalo 815 građana, koji su, mahom, komentarisali da su protiv dovoženja bilo kakvog otpada u naš grad, bez obzira na način na koji bi se prerađivao.

Inače, zbog velikog interesovanja, skupljanje potpisa protiv spalionice biće organizovano i sutra na istom mestu od 9 do 11 časova, a narednih dana na drugim mestima, o čemu će javnost na vreme biti obaveštena.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!