156 cm
24.0 °C
Apatin 17 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

GKUD Dunav učesnik 2.festivala veterana

Ponedeljak, 02. april 2018 god. | KULTURA

12676

Na poziv udruženja "Koreni" iz Bačke Palanke, GKUD "Dunav" je u subotu,31.03. bio učesnik 2.Festivala vetrana. Preko 400 učesnika iz raznih krajeva Srbije uzelo je svoje učešće u istom, kao i jedna grupa iz Bugarske.

Prema rečima Nemanje Borojevića,cilj veteranskih festivala,kojih je jako puno u Srbiji,jeste okupljanje starik folkloraša,druženje i zabava.Svi smo danas zauzeti poslom i svakodnevnim obavezama,svima nam je potreban izduvni ventil.Biti član veteranske grupe znači rekreaciju,opuštanje,razbribrigu i zadovoljstvo.Večere na ovakvim festivalima su fantastične, pune smeha, opuštenosti i na tren ljudi ne misle na probleme i uživaju.Rado se odazivamo na ovakva dešavanja,baš iz tih razloga.GKUD Dunav nema zvanično oformljenu veteransku grupu ali nas nekoliko u izvođačkoj grupi, koji smo preko 30 godina i oformimo grupu za takav festival.Voleo bih ovom prilikom da pozovem sve zainteresovane da nam se pridruže u prostorijama GKUD-a utorkom i četvrtkom, gde mogu da dobiju potrebne informacije - rekao je Borojević.

12677

GKUD Dunav se predstavio igrama iz raških sela koreografa Nemanje Borojevića.U prepunoj sportskoj hali osnovne škole "Desanka Maksimović", naši apatinci su osvojli srca publike i aplauz tokom trajanja celog nasupa.

12678

Borojević je takođe,po pitanju daljih planova GKUD-a,rekao da spremaju opštinsku smotru koja je 15. aprila u Apatinu i još neke nastupe u toku istog meseca.U planu je i putovanje u Beli Manastir kod naših prijatelja KUD "Jovan Lazić", gde smo bili prošle godine i nastup dece u Svetozar Miletiću.Pored svih aktivnosti,pevačka grupa "Etna" kao i eo GKUD "Dunav", vrše upis novih članova.

 

"Dođite da zajedno čuvamo srpsku tradiciju,jer to  su nam naši stari ostavili u amanet i to je naša dužnost i obaveza" -Nemanja Borojević

12679

Uredio: Jovana Cvetićanin

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

16.07.2018. god.

×