VESTI

Gotovo 5 MILIONA iz Apatina Novom Sadu i Somboru za oblast informisanja

17676

 

Na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Apatin u 2023. godini, lokalna samouprava je izdvojila 11.440.000 dinara.

U raspodeli ovih sredstava, gotovo 5 miliona dinara, tačnije 4.940.000,00 dodeljeno je novosadskim i somborskim medijima, dok je preostalih 6.500.000 dinara pripalo TV Apatinu i Novom Glasu Komune (5.0000.000,00) i Radio Dunavu (1.500.000,00).

Interesantan je podatak da je Radio Sombor, inače registrovan u Novom Sadu 1. marta 2023, tri dana pre otvaranja konkursa u opštini Apatin, dobio neverovatnih 1.490.000,00 dinara, a tu su naravno i tradicionalni korisnici sredstava po ovom konkursu, Novosadska TV, portal 025.rs, Medić Radio BB, dok je novina portal Vojvođanski magazin, registrovan aprila prošle godine u Novom Sadu, i novosadski portal biznisvesti.rs koji postoji od decembra 2020. godine.

Ekipa Radio Apatina, nošena iskustvom od prethodnih godina, a vezano za nepravednu raspodelu sredstava, ove godine nije podnela prijavu na konkurs.

Podsećamo, sredstva po ovom konkursu, kako su između ostalog naveli na sajtu Opštinske uprave, namenjena su za medije „koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana opštine Apatin… unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana opštine Apatin za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije“, a kompletne informacije o predlogu raspodele sredstava sa obrazloženjem možete pročitati OVDE.

Za sam kraj, ako izuzmemo rad kolega iz lokalnih medija, našim sugrađanima prepuštamo da sami ocene koliko ostali korisnici apatinskih budžetskih sredstava doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju građana opštine Apatin, a koje nas košta gotovo 5 miliona dinara.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!