VESTI

Javni poziv za potpisivanje peticije „STOP SPALIONICI"

14962

UG Bez straha danas je objavilo spisak odbornika koji su glasali ZA rešenje da se zemljište koje je u svojini opštine Apatin, na graničnom području Gornjeg Podunavlja proda kompaniji "BIONEX" DOO Apatin, ali su tom prilikom i uputili Javni poziv za potpisivanje peticje kojom će se zaustaviti izgradnja spalionice otpada u Apatinu.

Kako navode iz ovog udruženja, odbornici: Milan Škrbić, dr. Bruno Urbanovski, Branka Bajić, Nikola Puača, Marija Ivanović, Dušan Lončar, Dragana Ćopić, Smiljana Karamarković, Stevo Rapaić, Milan Malbaša, Marija Rapaić, Milica Vujičić, Marija Molnar, Bogdan Latinović (odbornici SNS), Miloš Đerić, Bojan Tomašević, Saša Lukić, Vesna Pavlović (odbornici SPS-a), MILORAD MRĐA (odbornik SRS), Ištvan Peter, Žužana Dukić (odbornici SVM) i Željko Ikonić (odbornik POKS-a) su 18. decembra 2020. godine, na šestoj sednici SO Apatin, glasali ZA Rešenje da se zemljište koje je u svojini opštine Apatin, na graničnom području Gornjeg Podunavlja proda "BIONEX" DOO Apatin, Dunavska obala bb, čime je omogućeno da se započne proces realizacije projekta spalionice u Apatinu. Dalje navode da je pomenuta sednica Skupštine opštine trajala svega 22 minuta, a odluka je doneta sa 22 glasa ZA.

Odbornik ne snosi odgovornost za to kako je glasao, što nije sporno, ali niko od navedenih nije našao za shodno da materijal koji je dobio za Skupštinu, prouči, proveri ko je kupac, čime se bavi, šta će se graditi, nego su po partijskoj dužnosti dizali ruke, zanemarujući interese građana koji su ih izabrali.

"Da je bilo ko od prisutnih odbornika našao par minuta za shodno da proveri podatke kupca preko APR-a, došao bi do saznanja da je doo "Bionex" osnovana dana 04. novembra 2020. godine, (38 dana pre ove sednice) i da će se baviti između ostalog i proizvodnjom industrijskih gasova, proizvodnjom osnovnih organskih i neorganskih hemikalija, pa bi se opravdano mogao zapitati: "Da li nam to treba?", navodi se dalje u saopštenju.

"Partijski i lični interesi, da li će ko dobiti mesto u Opštinskom veću ili druge male lične benefite i političke koristi, gurnule su u drugi plan interese građana opštine Apatin.

Pokušaji da se sada predstave kao borci za ekologiju, da su prevareni, nisu znali i niko im nije rekao šta će se praviti i raditi ne opravdava nekorektan odnos prema opštem interesu i interesu građana opštine Apatin. Niko im nije branio da se i sami raspitaju kome se prodaje i čime se taj bavi", objašnjavaju u UG Bez straha.

Predstavnici ovog udruženja dalje navode da, sa gore navedenim političkim opcijama i pojedincima ne žele sarađivati u bilo kome obliku izražavanja nezadovoljstva prema pravljenju spalionice u Apatinu, dok sve ostale građane opštine Apatin pozivaju da se pridruže u ovoj borbi za koju smatraju da moraju zajedno istrajati i uspeti. U toj borbi, kako navode, koristiće sva dozvoljena sredstva i akcije koje stoje na raspolaganju, a prva u nizu biće POTPISIVANJE PETICIJE "STOP SPALIONICI" koja će se organizovati NA GRADSKOJ PIJACI U APATINU dana 30. JANUARA 2022. GODINE u trajanju OD 8:00 DO 12:00 SATI, kao i narednih dana o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!