VESTI

Konferencija o osnivanju turistickog klastera

   Na Konferenciji Regionalnog centra za mala i srednja preduzeća (MSPP) Smer iz Subotice glavna tema je bila – Osnivanje turističkog klastera za područje opštine Apatin. Konferencija je u koorganizaciji sa svojom Kancelarijom u Apatinu održana u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin u ponedeljak, 28. marta. Učesnicima se na početku rada Konferencije obratio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin, koji je u svom izlaganju istakao da je opština Apatin sa svojim turističkim kapacitetima i resursima (Banja Junaković sa Velnes centrom, Pristan za putničke brodove, Međunarodna marina i dr.) postala važna i poznata adresa na turističkoj mapi Srbije i Vojvodine, a za koju se sve više zna i u svetu. Dr Smiljanić je istakao da je u izgradnju turističkih kapaciteta u Apatinu (Velnes sentar u Banji Junaković, Pristan za putničke brodove i Međunarodnu marinu} dosada uloženo više od 16 miliona evra, uglavnom sredstava dobivena iz pokrajinskih i republičkih fondova za kapitalna ulaganja i investicije,  pa otuda i potreba da se što pre sistematski umreže svi ti kapacitetu u jedan klaster radi zajedničkog nastupanja i daljeg razvoja turizma. Na Konferenciji, kojoj je prisutvovao već broj predstavnika javnih i privatnih turističkih preduzeća i drugih subjekata, moglo se čuti da je međusobno povezivanje, ili integrisanje, turističkih preduzeća u jedan mrežni sistem – klaster otvara put ka šansi za dobijanje raznih državnih, prekograničnih i evropskih subvencija. A, taj put otvara vrata i mogućnostima zajedničkog nastupanja kako bi se na turističkom tržištu ostvarila što bolja i kvalitetnija konkurentnost i uspešnija turistička  ponuda. Osnivanje klastera turizma u opštini Apatin podrazumeva koncentraciju međusobno povezanih pružalaca usluga iz polja njihove delatnosti. O toj temi je na Konferenciji, zajedno sa svojim saradnicima, održao predavanje i prezentaciju dr Branislav Maligurski, direktor Regionalnog centra Smer iz Subotice.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!