156 cm
24.0 °C
Apatin 17 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

U nedelju održan memorijalni koncert "Lidija"

Ponedeljak, 02. april 2018 god. | KULTURA

12680

Prvog aprila, u Domu kulture Apatin, sa početkom u 19,30 časova, održan je memorijalni koncert "Lidija". Koncert je posvećen našoj, ranije preminuloj sugrađanki Liidiji Janković. Lidija je, kao istaknui prosvetni radnik, uvek nalazila i odvajala vremena za rad u Gradskom horu "Jedinstvo". Dugi niz godina ona je bila predsednik, dirigent, korepetitor i jedan od najlepših pevačkih glasova hora. 

12681

Pored Gradskog hora i učenika Osnovne muzičke škole "Stevan Hristić" iz Apatina, kao gosti nastupili su Srpski hor "Sveti Serafim Sarovski" iz Zrenjanina i bariton Vasa Stajkić.

12682

Srpski hor "Sveti Serafim Sarovski" je osnovan 1995. godine i deluje pri hramu manastira Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu.

12683

Vasa Stajkić je rođen u Novom Sadu 1978. godine. Muzičke studije je počeo u Novom Sadu a završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Od 2001. godine je stalni član, a od 2017. godine ima status prvaka Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Sinoć je publika, u punoj sali Doma kulture, pored evociranja uspomena i odavanja počasti pokojnoj Lidiji, zaista uživala u prelepim starim srpskim i ruskim pesmama, kao obradama starijih hitova mađarske rok grupe "Omega".

 

Uredio: Jovana Cvetićanin

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

16.07.2018. god.

×