156 cm
24.0 °C
Apatin 17 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

MLADE APATINSKE ODBOJKAŠICE NA TESTIRANJIMA ZA NACIONALNU SELEKCIJU

Petak, 29. decembar 2017 god. | SPORT

12154

Odbojkaški savez Srbije organizuje u sredu 10 januara 2018 godine izborni trening za žensku pionirsku reprezentaciju Srbije, sa testiranjem devojčica rođenih 2004-2005 godine sa teritorije Vojvodine. Okupljanje pionirki se organizuje sa ciljem da se stekne što bolji uvid u mogućnosti igračica rođenih 2004. i 2005, kao i određivanja  spiska igračica za takmičenja u narednoj godini.
Trening i testiranja će obaviti Željko Šćepanović, prvi trener ženske pionirske reprezentacije Srbije, i Biljana Mihailović, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za žensku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju, a testiranje će biti odrzano 10 januara u Subotici.
 
Iz odbojkaškog kluba "Apatin" na testiranju će biti pet igračica: Teodora Milinković, Milana Berar, Dragana Zorić, Dunja Mirić, Anastasija Jovanović.
 
Sve ove igračice su u sastavu pionirske ekipe OK "Apatin" a već krajem januara naredne godine će učestvovati na finalnom turniru osnovnih škola Vojvodine, gde nastupaju za OŠ "Žarko Zrenjanin" Apatin.
U 2017 godini odbojkašice Apatina
 Melinda Zorić i Teodora Milinković su bile pozvane na testiranje pionirske reprezentacije Srbije .

U Karatašu, nadomak Kladova, ove godine održan je kamp odbojkaškog saveza Srbije   Karataš 2017, čiji je   finansijer  Ministarstvo omladine i sporta Srbije. Dve igračice iz OK "Apatin": Teodora Milinković i Ivana Miler bile su tokom deset dana među 32 najperspektivnije odbojkašice Srbije u uzrastu do 14 godina.
Odbojkašice Apatina su u godini na izmaku na velikom broju turnira birane za najbolje igračice turnira ali i najbolje igračice po pozicijama.
 
Najvrednija priznanja su dobile igračice kadetske ekipe.Na finalnom turniru kadetskog prvenstva Vojvodine koji je održan u Apatinu u mesecu maju OK "Apatin" je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju. Sanja Maleš najbolja mlada sportiskinja Apatina za 2016 godinu je proglašena za najboljeg smečera kadetskog prvenstva Vojvodine dok je Tijana Ćeran izabrana za najboljeg libera .

Za OK "Apatin" se sa pravom može reći da su velika sportska porodica,a rezultati koje postižu  devojčice ovog kluba su vredni pažnje,pogotovu ako se  uzme u obzir činjenica da je ženska odbojka daleko najmasovniji ženski sport u Srbiji  i da su sve ženske selekcije odbojkaškog saveza Srbije: kadetska,juniorska i seniorska na kraju 2017 godine na prvom mestu evropske odbojkaške rang liste CEV.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

16.07.2018. god.

×