VESTI

NAPREDNI APATIN - LIDER REGIONA PO STOPI KRIMINALA

14414

Građani Apatina, da li se osećate sigurno danas? Od sigurnosti ostao Vam je samo sigurnosni pojas, pa još ako ga niste vezali doprinećete punjenju Budžeta "ekonomskog tigra", jer je sramota koliko nam dobro ide.

Nasmejanog lica kaznu će Vam ispisati naš narodni policajac, takođe srećan što je ispunio normu kazni za dati dan, pa možda dobije i pohvalu od svoga starešine. Istog onoga koji je tako revnosno postavio po svom nahođenju ili po naredbi nekog od gore, dva pozornika, da čuvaju neku gomilu automobila u ograđenom prostoru u ulici Dimitrija Tucovića. I samo to da rade 24/7 celo godišnje doba. Taj isti starešina će revnosno prikupljati informacije ko će za Beograd na bilo koji protest usmeren protiv vlasti, ali ne i članstvo koje će na one druge mitinge. Za njihovo prebrojavanje zadužen je neko drugi. Dosta je njemu i posla oko toga da privodi na informativni razgovor one hulje i ološe što lepe neke parole po turističkom savezu ili da primi interventnu jedinicu od pedeset policajaca iz Sombora da pretrese lokal onog "kafedžije" za koga se preskakajući zid lično uverila Predsednica opštine, da se, eto, drznuo da ima nekakve goste. Doduše i ona će mu spočitavati da je to činila iz razloga što ne veruje policiji. Pa neka, sve u rok službe, ima beneficije, još malo do penzije, ma samo neka je onaj gore zadovoljan.

A za to vreme po njegovom sokaku pale se automobili, bacaju bombe, upada se ljudima u kuće i stanove, preti i krade. Bitno je njemu šta će tužilaštvo da kaže, pa neće valjda na svoju ruku on nešto da preduzme da se pronađe neki učinilac gore pomenutih dela, nije njegovo da misli. Kao kec na 11 došlo bi mu kada bi sahvatao nekog "drogeraša" sa par džointa, eto stimulacije, ali ne do Bog da ga zapadne neki lik sa tonom, to se već na državnom nivou brani.

E pa gospodo, ovo je prešlo svaku meru. Za par meseci dve paljevine automobila, dve bačene bombe, pljačkanje menjačnice, prebijanje ljudi na ulicama, a sve što se učinilo jeste: "Ako nešto saznate, javite nam." Da li je ikome od policije, preko svih ostalih rukovodećih struktura palo na pamet kako smo postali Divlji Zapad? Da li iko od Vas ima i malo obraza da se upita "Da li sam sposoban da ovo radim?", da li je bilo ko od Vas upitao se: "A šta ako se meni sutra ovo desi?" Da li iko od Vas zaduženih za bezbednost ima herca da podnese ostavku?

Ne gospodo, tako se ne vodi grad, a policija ne sme da bude tako troma i neefikasna. Ako već nema voljnog čina za ostavkom, pa daj smenite nesposobne ili ćemo i dalje da živimo u strahu čija je kuća sledeća bombaška meta i da li ćemo decu smeti pustiti da noćom šetaju gradom. Šta je ostalo od sigurnosti? Izgleda ništa drugo sem samozaštite, a to već nije dobro jer tanka je linije razdvajanja da napadnuti u cilju sopstvene zaštite, nužne odbrane i krajnje nužde postane napadač. Mislite o tome. I da stvarno, čija je kuća sledeća?

 

UG "Bez straha"

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!