246 cm
24.5 °C
Apatin 15 °C

Najnovije vesti

POSETA APATINU KADETA RUSKE KADETSKE ŠKOLE PLANIRANA ZA 26. JUN

POZIV ZA III MEĐUNARODNU IZLOŽBU EX LIBRISA

KONKURS OPŠTINE APATIN ZA PODSTICAJE U PČELARSTVU I STOČARSTVU

PODELA APATINSKIH SENIOR KARTICA POČINJE U PONEDELJAK

Kursna lista

Novi uspesi apatinskih atletičara pred 22. ASICS Dunavski polumaraton

Ponedeljak, 09. oktobar 2017 god. | SPORT

11673

Članovi Atletskog kluba Apatin proteklog vikenda imali su uspešan nastup na Krosu RTS u Šapcu i na 2. Zrenjaninskom polumaratonu i sa rezultatima napravili dobru uvertiru za narednu nedelju kada je Apatin domaćin 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona i 2. Minakva trke zdravlja.

#foto2

U subotu 07.10. Šabac je bio domaćin druge trke iz finalne serije Krosa RTS-a gde je u trci seniora na 6000 metara u izuzetno jakoj konkurenciji takmičara iz Kenije, BiH, Srbije, Đuro Borbelj osvojio šesto mesto, i bio drugoplasirani od takmičara iz Srbije.
U nedelju 08.10. u Zrenjaninu je održan 2. Zrenjaninski polumaratona, gde je nastupilo nekoliko članova AK Apatin, najsupešniji je bio Đuro Borbelj koji je u trci na 7 kilometara ostvario ubedljivu pobedu uz oboren rekord staze, u istoj trci bronzanu medalju osvojila je Danijela Dragojević, dok je u trci na 21,1 kilometar treće mesto osvojio Zoran Radičanin koji je nastavio seriju dobrih rezultata iz nedelje u nedelju. Pored njih u Zrenjaninu su nastupili i Žaklina Klemen Mitrović koja je debitovala na polumaratonskoj stazi (21,1 km).

#foto3

Ostvareni rezultati dobar su uvod u nedelju koja je pred nama kada će Atletski klub Apatin, biti tehnički organizator 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona u nedelju 15.10, koji će ove godine ugostiti rekordan broj takmičara iz 12 zemalja, među kojima će biti nikada veći broj trkača i rekreativaca iz Apatina 30 u polumaratonskoj trci, 20 u trci na 5 km. Dok će u dečijoj trci za srećnije detinjstvo na 400 metara nastupiti oko 40 mladih apatinskih atletičara. Start polumaratonske trke je u 11.00 časova (od Banje do Harčaša preko glavne ulice i obratno istim putem), dok je start trke zdravlja u 11.15. časova (Banja – Kurjačica-Banja)., nakon čijeg će starta krenuti dečija trka (jedan krug u Banji Junaković).

#foto4

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.06.2018. god.

×