VESTI

NSZ u Apatinu održao prezentaciju MERA PODRŠKE PRIVREDNICIMA

17328

 

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Sombor, povodom raspisivanja javnih poziva i konkursa za tekuću godinu, u Apatinu je organizovala prezentaciju mera podrške privrednicima.

Kako saznajemo od Svjetlane Nešić, načelnice Odeljenja za programe, zapošljavanje, preduzetništvo, obrazovanje i obuke Filijale za zapošljavanje Sombor, 20. februara raspisani su javni pozivi sa nivoa NSZ-a, ukupno njih 11.

Javni pozivi raspisani su po svim opštinama i mi imamo obavezu da informišemo što više poslodavaca i nezaposlena lica na druge načine, naravno, kako bi što više njih moglo aplicirati za naša sredstva i kako bi bili upoznati sa onim što mi radimo. NSZ, kroz Nacionalni akcioni plan, kroz strategiju zapošljavanja, svake godine definiše svoje programe i mere. Te mere se realizuju kroz rad filijala za zapošljavanje. Svaka filijala na godišnjem nivou dobija određenu kvotu koju je potrebno da utroši ili potroši za realizaciju svih programa. Svaki program koji se danas ovde promoviše, od subvencija za samozapošljavanje, zapošljavanja teže zapošljivih lica kroz program javnih radova, programa stručne prakse, zapošljavanja pripravnika sa srednjom stručnom spremom, zapošljavanja pripravnika visoke stručne spreme, obuka na zahtev poslodavca, javnih radova za osobe sa invaliditetom, kao i odvojen javni poziv za Rome, ima svoje kriterijume i svoju dokumentaciju koju je potrebno dostaviti da bi se mogli uzeti u razmatranje“, izjavila je Nešić za Radio Apatin i naglasila da NSZ ima sistem upravljanja kvalitetom koji je uveden još 2008. godine i zahvaljujući kom su svi njihovi programi transparentni.

17329

Kako saznajemo od naše sagovornice, svi javni pozivi uglavnom traju do utroška sredstava, odnosno do potrošene kvote, ili do 30. 11. 2023. godine, osim javnog poziva za subvencije samozapošljavanja, koji traje do 10. aprila, i javnog poziva za javne radove, koji je raspisan do 27. marta.

Prema rečima Svjetlane Nešić, a kada su u pitanju javni pozivi gde NSZ udružuje sredstva sa lokalnom samoupravom, njihova realizacija očekuje se krajem maja, početkom juna.

17330

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!