VESTI

OD DANAS NOVA ORGANIZACIJA RADA U SOMBORSKOJ BOLNICI

13844

SA RADOM POČINJU SPECIJALISTIČKE AMBULANTE, BANJA BEZDAN, INTERNO, KREĆE I OPERATIVNI PROGRAM...

 

Zbog sveukupnog poboljšanja epidemiološke situacije u Zapadnobačkom okrugu od ponedeljka, 1. februara, menja se organizacija rada u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

Na radost pacijenata sa redovnim radom će početi sve specijalističke i subspecijalističke ambulante, u obimu zavisnom od epidemiološke situacije. Počeće i redovno zakazivanje pregleda preko IZIS-a.

-Počinje rad redovnih elektivnih operativnih programa svih hirurških grana, rad Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bezdanu, kao i rad dnevne bolnice na Odeljenju za psihijatriju, kao i Odsek internog odeljenja za interventnu kardiologiju (dijagnostičke i terapeutske koronarografije), navodi se, uz ostalo, u obaveštenju somborske bolnice.

Infektivno Kovid odeljenje se zatvara tj. prestaje sa radom i u zgradi istog odeljenja biće smešteno Odeljenje za plućne bolesti, a prijem pulmoloških pacijenata će se obavljati preko Grudne ambulante koja se takođe nalazi u istoj zgradi.

Interno odeljenje je vraćeno u zgradu u kojoj je i pre bilo smešteno, a prijem pacijenata će se obavljati u prijemnoj internističkoj ambulanti u prizemlju Internog odeljenja. U okviru Internog odeljenja nalazi se i Odeljenje za infektivne bolesti, a Infektivna ambulanta je smeštena u nekadašnjnoj ambulanti KVD-a za ne Kovid pacijente.

Prijem onkoloških pacijenata koji primaju hemoterapiju ili su u pripremi za hemoterapiju i kontrole obavljaju se po ranije definisanim protokolima.

Prijem pacijenata za dijalizu obavlja se po rasporedu Odseka za hemodijalizu internog odeljenja.

-Molimo sve građane koji imaju respiratorne tegobe: kašalj, povišenu temperaturu, gubitak čula ukusa i mirisa, bolove u mišićima, glavobolju i slično da se prvo jave u respiratornu ambulantu nadležnog Doma zdravlja, kako bi se obavili pregledi i trijaža pacijenata koji bi se uz predloženu terapiju vraćali kući ili bili upućeni u respiratornu ambulantu bolnice radi dalje obrade i dijagnostike. Na ovaj način bi obezbedili bolji i efikasniji rad respiratorne ambulante Opšte bolnice, dodaje se u obaveštenju koje je potpisao dr Dragan Rastović, v.d. direktora Opšte bolnice Sombor.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!