VESTI

ODBORNICI PRIHVATILI IZVEŠTAJE O SAMODOPRINOSU

13787

Pred odbornicima, na poslednjoj sednici SO Apatin našli su se i izvešaji o naplati i trošenju sredstava samodoprinosa za prvih devet meseci ove godine.

APATIN

U finansijskom izveštaju samodoprinosa od 3 odsto stoji da je za prvih devet meseci ove godine ostvaren prihod od 43,5 miliona dinara, a od samodoprinosa od 1 odsto 20,5 miliona dinara.

Kad su rashodi u pitanju, od samodoprinosa od 3 odsto na usluge očuvanja životne sredine – dezinsekciju javnih površina je utrošeno 2,5 miliona dinara, na ime kredita za fabriku vode (subvencije JKP) 7,85 miliona, sanaciju Doma zdravlja Apatin 1,6 miliona i za put Motel-Vagoni čak 21,3 miliona dinara, odnosno skoro polovina od ukupno prihodovanih sredstava na ime samodoprinosa od 3 odsto!

Od samodoprinosa od 1 odsto, u prvih devet meseci ove godine, plaćen je odvoz smeća sa groblja u ukupnom iznosu od 537 hiljada dinara, roditeljski dodatak za 109 beba u ukupnom iznosu od 6,4 miliona dinara, troškovi sahranjivanja (za 221 lice) u iznosu od 8 miliona dinara i jednokratne pomoći za obolela lica iz grupe neoplazmi (za 61 osobu) u iznosu od 1,57 miliona dinara.
Nerealizovana sredstava samodoprinosa (sa prenetim sredstvima iz prethode godine) sa 30. septembrom ove godine iznose 15,5 miliona (samodoprinos od 3 odsto) i 6,43 miliona dinara (samodoprinos od 1 odsto).

PRIGREVICA

U finansijskom izveštaju samodoprinosa od 3 odsto i 1 odsto za prvih devet meseci ove godine za Prigrevicu je navedeno da su prihodi od samodoprinosa od 3 odsto 7,176 miliona dinara, a od 1 odsto 3,64 miliona dinara. Kad su rashodi u pitanju, iz samodoprinosa od 3 odsto za košenje i održavanje zelenih površina utrošeno je 990 hiljada dinara, za humanitarne pomoći građanima (za 58 lica) 1,26 miliona, dotacije sportskim omladinskim organizacijama 15 hiljada i kapitalno održavanje javne rasvete 419 hiljada dinara. Nerealizovano je ostalo 12,45 miliona dinara (sa prenetim sredstvima iz prethodne godine). Od samodoprinosa od 1 odsto pokriveni su troškovi sahranjivanja za 47 lica u iznosu od 1,55 miliona i roditeljski dodatak za 12 beba u iznosu od 705 hiljada dinara. Nerealizovano je ostalo 7,34 miliona, sa prenetim sredstvima iz prethodne godine.

SONTA

U finansijskom izveštaju samodoprinosa od 3 odsto i 1 odsto za Sontu navedeno je da su prihodi od samodoprinosa od 3 odsto 3,196 miliona dinara, a od samodoprinosa od 1 odsto skoro 1,1 milion dinara.

Kad su rashodi od samodoprinosa od 3 odsto u pitanju za odvoz smeća plaćeno je 176 hiljada dinara, za održavanje javne rasvete skoro 51 hiljadu, jednokratne pomoći za lečenje za 20 lica u iznosu od 100 hiljada, dotacije sportskim omladinskim organizacijama 20 hiljada i za rekonstrukciju postrojenja za preradu vode u Sonti skoro 2,4 miliona dinara. Iz samodoprinosa od 1 odsto za kapelu na groblju izdvojeno je skoro 83 hiljade dinara, za tekuće popravke i održavanje kapele na groblju 15 hiljada, kopanje humki na groblju (30) 99 hiljada i naknade za 10 novorođenih beba, 588 hiljada dinara. Nerealizovan samodoprinos od 3 odsto, sa prenetim sredstvima iz prethodne godine, iznosi 3,56 miliona i od 1 odsto skoro 1,84 miliona dinara.

KUPUSINA

Kupusinci na ime samodoprinosa izdvajaju 2 odsto od svojih primanja. U finansijskom izveštaju za Kupusine je navedeno da su ostvareni prihodi od samodoprinosa 1,087 miliona dinara. Rashodi su održavanje internet stranice 300 dinara, održavanje javnih zelenih površina 268 hiljada dinara, dizel gorivo za čišćenje snega 23 hiljade, novčana pomoć za 4 novorođene bebe 23 hiljade i novčana pomoć za (15) sahrana, 88 hiljada dinara. Nerealizovanih sredstava samodoprinosa, sa prenetim sredstvima iz prethodne godine, ostalo je 1,3 miliona dinara.

SVILOJEVO

U finansijskom izveštaju samodoprinosa od 3 odsto za Svilojevo stoji da je ostvaren prihod od 1,42 miliona dinara, a rashodi za održavanje javnih površina 366 hiljada dinara, rekonstrukciju fasade Vatrogasnog doma 590 hiljada dinara, rekonstrukciju sanitarnog čvora u Vatrogasnom domu 595 hiljada, sanaciju puta ulice Adi Endre 576 hiljada i naknada za četiri novorođene bebe 240 hiljada dinara. Nerealizovanih sredstava, sa prenetim iz prethodne godine, preostalo je u iznosu od 35 hiljada dinara.

Odbornici SO Apatin, na poslednjoj sednici, zajedno sa Izveštajem o izvršenju odluke o budžetu opštine Apatin za ovu godinu, dali saglasnost i na Izveštaj o izvršenju sredstava samodoprinosa za period januar – septembar ove godine.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!