238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

PODRŠKA AP VPJVODINE NAUTIČKOM TURIZMU

U opštini Apatin prošle nedelje bez saobraćajnih nezgoda

U PRIGREVAČKOJ SPOMEN BIBLIOTECI SUTRA KNJIŽEVNO VEČE POSVEĆENO BRANKU ĆOPIĆU

U PRIGREVICI JUČE ODRŽANE TRADICIONALNE MAČKARE

Kursna lista

Održana konferencija za medije povodom početka Festivala kratke forme "Potpis"

Četvrtak, 28. septembar 2017 god. | KULTURA

11589

U organizaciji Opštinskog kulturnog centra održaće se trodnevni Festival kratke forme pod nazivom "Potpis" koji će trajati od danas, do 30.09.
Tim povodom je danas u 10 časova u Galeriji "Meander" održana konferencija za novinare, na kojoj su se novinarima obratili Danijela Obradović, direktor Opštinskog kulturnog centra, Zlatko Vasić, autor knjige za decu "Čudesno putovanje" i Jovana Momčilović, kustos saradnik Galerije "Meander". Festival "Potpis" je svojevrstan pečat svih kulturnih dogadjaja u našem gradu u prethodnoj godini i predstavlja najviši čin afirmacije umetnika iz naše opštine, regiona, drćave, pa i šire, kazala je Danijela Obradović.

11590

Audio zapis
RadioApatin.com

U 12.30 časova usledila je promocija Izdavačke kuće "Kreativni centar i nove knjige za decu "Čudesno putovanje" autora Zlatka Vasića.
Za 19 časova, u Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević", zakazana je promocija knjige kratkih priča i dodela nagrade "Miodrag Borisavljević", za najbolju kratku priču u 2017. godini. Ovogodišnji laureat je Dragana Mrdja, a govoriće pisci Rajko Lukač iz Beograda i Zlatko Vasić iz Apatina.
Sutra, 29. septembra, u 19 časova će u Galeriji "Meander" biti otvorena medjunarodna izložba "EX libris" i proglašenje najboljeg rada.
Prema propozicijama konkursa autori su poslali svoje radove na dve teme, prva-Voda i druga tema je slobodna.
Ove godine na konkurs je pristiglo 359 radova od 115 autora iz 34 zemlje, od kojih je najveći broj pristigao iz Argentine, kazala je Jovana Momčilović, kustos saradnik Galerije "Meander".

11591

Audio zapis
RadioApatin.com


Od 20 časova, u velikoj sali Kulturnog centra, na programu je veče sa glumcem Nebojšom Ilićem Ciletom. U 19 časova će u istoj sali biti održano Veče kratkog filma pod nazivom "Seobe se nastavljaju večno", a u 20 časova će biti održan koncert muzičkog sastava "Duo Starčević".

11592

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

19.02.2018. god.

Elektrodistribucija Apatin obaveŠtava gradjane Kupusine da će u utorak 20.02.2018 godine u periodu od 9 do 13 časova i 30 minuta doći do isključenja električne energije u celom naseljenom mestu zbog zamene elektricnih stubova.
×