238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Danas VI kolo Otvorenog Šahovskog Turnira "Open Apatin 2018"

OCENA SELEKTORA: „GORENJE NARODA“ - SNAŽNA, BESKOMPROMISNA, DUBOKO METAFORIČNA ANSAMBL PREDSTAVA

ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE KREĆE SEZONA VOŽNJE APATINKOM

Danas počela isplata novčane naknade za nezaposlene

Kursna lista

Pobeda Djure Borbelja na Petrovdanskoj trci

Četvrtak, 13. jul 2017 god. | SPORT

11184

Članovi Atletskog kluba Apatin, uzeli su učešće na tradicionalnoj 28. Petrovdanskoj trci, koja je u organizaciji Sportskog saveza Bačke Palanke održana juče na relaciji Bačka Palanka-Gajdobra.
Na stazi u dužini od 13 kilometara pobedu u uzbudljivom finišu ostvario je Đuro Borbelj, pet sekundi ispred Mikloša Brunera iz AK Maraton tima Kula i člana Atletskog kluba Lazarevac Igora Markovića, u istoj trci drugi član AK Apatin Miroslav Pešić zauzeo je 7. mesto.

11185

Nakon ove trke članovi AK Apatin, Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić ujedno i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojska Srbije, učestvovaće od ponedeljka 17. 07. do 07.08. na 8. CISM trening kampu koje organizuje Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove, gde ih u poslednjoj nedelji očekuje učešće na 7. CISM čelendž prvenstvu u planinskom trčanju gde će nastupiti takmičari iz više zemalja. Koordinator kampa na Kopaoniku je Goran Čegar.
Pored njih dvoje na Kopaoniku će o sopstvenom trošku u poslednje dve nedelje realizovati pripreme i Danijela Dragojević, Miroslav Pešić i Milan Kovačić.
Uporedo sa aktivnostima seniora, tri puta nedeljno se realizuju treninzi sa najmlađim članovima AK Apatin polaznicima besplatne škole atletike, koji pod stručnim vođstvom trenera Bojana Tomaševića i njegovih asistenata Pap Franje i Zorana Čegara vredno rade i spremaju se za takmičenja koja će se održavati u drugom delu sezone.

11186

Atletski klub Apatin pokrenuo je pisanu inicijaticu prema Opštinskom veću Apatin sa predlogom da se pokrene izgradnja atletskog stadiona u Apatinu, koja bi omogućila razvoj kako atletskog tako i svih drugih sportova za sve starosne kategorije, razvijanje rekreativnog sporta i sporta za osobe sa invaliditetom. Projekat bi imao podršku Atletskog saveza Srbije i drugih subjekata iz Republike Srbije.
Atletski klub Apatin pokrenuo je i niz aktivnosti oko organizacije 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona koji se održava 15.10.2017. godine, u okviru kojeg će pored polumaratonske trke na 21,1 kilometar, održati Minkva trka zdrvlja na 5 kilometara i dečije trke za srećnije detinjstvo.
Atletski klub Apatin poziv građane Opštine Apatin da u što većem broju uzmu učešće u ovoj izuzetno kvalitetnoj sportskoj manifestaciji, koja ima za cilj promociju zdravog života, promociju sporta, promociju Dunava, Banje Junaković, Opštine Apatin i svih potencijala koje posedujemo.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

25.04.2018. god.

×