238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Predstava "Pepeljuga-tamo, ovde, svuda" predstvanik Apatina na Zonskoj smotri u Crvenki

U ponedeljak deo grada bez struje

Od utorka akcija suzbijanja krpelja u opštini Apatin

OBAVEŠTENјE O UPISU DECE U RADNIM ODELjENјIMA PREDŠKOLSKE USTANOVE U PRIGREVICI, SONTI, SVILOJEVU , KUPUSINI I NASELjU ROMA

Kursna lista

Pojasevi na zadnjim sedištima noćna mora za vozače!?

Četvrtak, 18. maj 2017 god. | Vesti

10761

Sigurnosni pojasevi za zadnja sedišta u automobilu su trenutno među najtraženijom robom na srpskom tržištu. Novih skoro da i nema u prodavnicama auto-delova i servisima, a na auto-otpadima vlada neviđena jagma za bezbednosnim pojasevima za vozila.
Cena je, sa desetak, narasla na 30-40, pa i više evra. Razlog tome je muka koja je pritisla vozače, vlasnike vozila, koji su, suočeni s primenom novih propisa prilikom registracije vozila, iznenada saznali da ne voze automobile sa pet (koliko je do tada pisalo u saobraćajnoj dozvoli) nego sa četiri mesta za putnike - jer im nedostaje jedan pojas.
Vozači u Srbiji sve češće bivaju vraćeni s tehničkog pregleda "zbog nesaobraznosti podataka u saobraćajnoj dozvoli".

10762

Shodno važećem slovu zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS), da bi ispravili tuđu grešku, ili pak zlu nameru, vlasnici takvih vozila moraju da zavuku ruku u džep i da plate minimum 11.000 dinara, ne računajući dangubu i jurenje po šalterima, pa većina vlasnika pokušava da ugrađivanjem pojaseva uštedi neki dinar, poput naše sugrađanke koju su na tehničkom pregledu posavetovali kako da "se snađe".
Iako je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, nakon pisanja "Novosti", odmah reagovala, smatrajući da vozači svakako ne mogu da budu krivi za novonastalu situaciju, pa shodno tome ne moraju ništa ni da plate, u praksi se ništa nije promenilo.
Nadležne državne institucije MUP i Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije tvrde da rade samo po zakonu i da su nemoćne da postojeću situaciju isprave.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.04.2018. god.

×