VESTI

PREDSEDNICA OPŠTINE: NEMA DRAMATIČNOG PORASTA KRIMINALA

14561

Na današnjoj, 13. po redu sednici Skupštine opštine Apatin, opozicioni odbornik Perica Popić (NSP) je pročitao i prokomentarisao odgovor predsednice opštine na njegovo odborničko pitanje postavljeno na prethodnoj sednici a koje je glasilo: “Da li je predsednica imala kontakte sa predstavnicima bezbednosnog sektora u vezi sa dramatičnim porastom aktivnosti kriminalnih grupa i pojedinaca na teritoriji opštine Apatin i zašto se nije javno obratila građanima nakon niza ozbiljnih incidenata?”.

U odgovoru, predsednica je navela da je obavila razgovore sa načelnikom PU Sombor, kome je ukazala na porast zabrinutosti građana usled dva događaja vezana za bacanje eksplozivne naprave u Svilojevu i Prigrevici.

-Moram da napomenem da se ni po oceni nadležnih organa, niti po mojoj ličnoj oceni, ne radi o nekakvom “dramatičnom porastu aktivnosti kriminalnih grupa i pojedinaca”. Ovakve stvari su se dešavale i pre, u ne tako dalekoj prošlosti, a posledica su pre svega velike količine oružja zaostalog iz ratova devedesetih godina prošlog veka. Takođe napominjem dobro poznatu činjenicu da poslovi bezbednosti nisu u nadležnosti lokalne samouprave. Opština Apatin se interesuje i brine za bezbednost građana, ali neposrednu nadležnost za sprovođenje mera prevencije, kao i konkretnih operativnih mera, prosto nije ni blizu opisa posla jedne opštine. U tom smislu, iako uvažavam zahtev za formiranje nekakvog anketnog odbora, ističem da ovakav zahtev prosto nema smisla, jer anketni odbor ima smisla formirati za one poslove i nadležnosti koje jedan nivo vlasti ima, navedeno je, uz ostalo, u pismenom odgovoru predsednice opštine Dubravke Korać.

Popić je, nezadovoljan odgovorom, objasnio da on nije ni tražio formiranje anketnog odbora, te ponovo zahtevao da se preduzmu ozbiljni koraci na otkrivanju počinilaca ovih krivičnih dela i o tome obaveste građani.

Obraćanje Popića možete čuti u prilogu ispod.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!