VESTI

Preko 11 MILIONA iz opštinske kase ZA MEDIJE

17258

 

Za konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Apatin u 2023. godini lokalna samouprava je izdvojila 11.440.000 dinara. Poziv će biti otvoren sutra, 4. marta, i trajaće do 18. marta.

Kako navode na sajtu Opštinske uprave, sredstva su namenjena za medije „koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana opštine Apatin, podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, unapređivanju pravne i socijalne države, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema, razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi, unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana opštine Apatin za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.“

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 10.000 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu je 5.720.000 dinara.

Podsećamo, prethodnih godina Radio Apatin nije bio korisnik opštinskih sredstava, a u prošloj godini, kada je za medije opredeljeno 10.400.000 dinara, novci su otišli kolutskom UG „Ja volim Sombor“ (025.rs) – ukupno milion dinara, Novosadskoj TV takođe milion, TV Apatinu i Novom glasu komune 4,5 miliona, Radio Dunavu 1.100.000 dinara, novosadskom Dnevniku i SVP Digitalu otišlo je po 600.000, pola miliona je otišlo u Suboticu (VTV DOO), NS Vid Media dobila je 600.000 dinara, dok je DOO Medić Radio BB iz budžeta opštine Apatin sufinansiran sa pola miliona dinara.

Za mnoge od navedenih Apatinci nikad nisu ni čuli, a našim sugrađanima, koji su ih platili svojim novcima, prepustićemo da ocene koliko su nabrojani mediji doprineli istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju građana opštine Apatin.

Iako nije teško predvideti, ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će biti raspodeljeno ovogodišnjih 11.440.000 dinara iz budžeta naše opštine.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!