VESTI

PROGLAS GRAĐANIMA OPŠTINE APATIN

14250

Poštovani građani opštine Apatin!

U nedelju  01.08.2021.godine će se održati navodni izbori za članove Saveta MZ na teritoriji opštine Apatin.

Upravo u ovim izborima sagledavamo svu lakrdiju i sav besmisao naprednjačke petogodišnje centralističke vladavine u našoj opštini.

Režim ustoličen u opštinskoj zgradi na sve načine se trudio da koliko god može sakrije činjenicu da se moraju održati izbori. Na sajtu OIK-a do ovog trenutka možete videti samo Odluku od 17.06.2021.godine o raspisivanju izbora i više ni jedan jedini relevantan podatak.

Da li možda znate ko su kandidati na predstojećim izborima? Kakve su njihove biografije? Da li je iko čuo i jednu tačku nekog predizbornog programa za postizborni period?

Ovi izbori su vrhunac bahatosti i omalovažavanja građana opštine Apatin. Oni koji izađu na ove izbore imaće priliku da po prvi put posle više od 30 godina od uvođenja višestranačja u Srbiji glasaju za kandidate samo sa jedne liste kao da živimo u Severnoj Koreji.

Nisu pokušali da obezbede ni minimum neophodnih preduslova kako bi se ispoštovao izborni proces.

Na listi ćete imati predstavnike SNS-a i  po dvojicu sakrivenih kandidata SPS-a koji je postao filijala naprednjaka kao i mnogi pre njih i posle smrti Živorada Smiljanića pretvorio se u neprepoznatljivu organizaciju koja luta političkom scenom tražeći pre svega benifite za malu grupu samoodabranih.

Smisao postojanja MZ se izgubio u centralističkim težnjama opštinskog rukovodstva, koje sa druge strane opet podleže centralističkom načinu upravljanja kojekakvih poverenika i koordinatora, a najveći danak takvoj katastrofalnoj politici plaćaju sela i seoske MZ.

Nismo čuli ni reč o tome kakav to plan i program nude kandidati već ponovo na delu imamo pakete sa robom široke potrošnje koje raznose po kućama potencijalnih glasača. Ponižavanje ljudi za koje su u dobroj meri i sami krivi više nema ni kraj ni smisao. Stepen dijaloga birača se svodi na raspravu o tome ko je dobio bolji , a ko lošiji paket sa prehrambenim proizvodima.

OO NSP-a je još u junu mesecu doneo odluku da ne učestvujemo na ovim izborima pošto već imamo ogromno iskustvo i obavezu da sačuvamo postojeću stranačku infrastrukturu.

Prevarantski izborni sistem koji su uveli omogućava da određena lista može osvojiti i do 50 % glasova , a da pri tom nema ni jednog jedinog predstavnika u Savetu MZ , a sa druge strane ne želimo dovoditi naše kandidate u situaciju da neko vrši na njih pritisak po već oprobanim metodama.

Mi smo ostvarili na predhodnim lokalnim izborima i u onim uslovima odličan izborni rezultat i onda bili suočeni sa već mnogo puta viđenim naprednjačkim mehanizmom pritisaka na naše članove , i na taj način su nam potpuno nesvesno pomogli da odvojimo žito od kukolja.

Nekoliko naših članova je prekinulo aktivnosti u NSP-u , a neki su poverovali u bajke, obećanja i ustupke misleći da će tamo pronaći sreću i mi smo im zahvalni na tome jer su nam olakšali posao.

Upravo iz tog razloga OO NSP je pre tri meseca izvršio rekonstrukciju naše opštinske organizacije koja i dalje predstavlja otvorenu opoziciju lokalnom režimu.

Kao predsednik OO Narodnog slobodarslog pokreta i kao odbornik u SO Apatin svakako nisam neko ko će da pozove na bojkot ali sam zato čovek koji se ne libi da Vam kaže da svako ko ima i malo dostojanstva , morala i odgovornosti pre svega prema sebi i svojoj sredini u nedelju neće izaći na glasanje i na taj način poslati poruku šta misli o ovoj naprednjačkim lakrdiji.

Osim toga smatramo da dok traju razgovori vlasti i opozicije o obezbeđivanju uslova za održavanje kakvih takvih fer izbornih uslova mi na izborima nema šta da tražimo. Možemo samo da zamislimo šta će se događati na biračkim mestima kada shvate da je izlaznost ispod svakog mogućeg minimuma.

Zato uvaženi sugrađani pustimo ih neka još ovaj put pokažu svu svoju silu, netolerantnost i besramnost, a mi se nastavljamo pripremati za predstojeću političku borbu i konačno svrgavanje ove nenarodne vlasti u našoj opštini.

Mi dobro znamo da građani opštine Apatin zaslužuju bolju , pošteniju i korektniju vlast.

Pokažimo im da najveći deo nas ima i ponos i dostojanstvo.

Pokažimo im da nismo spremni na poniženja, omalovažavanje i vređanje naše inteligencije.

Pokažimo im da želimo da glasamo za političke programe i nepodkupljive ljude koji umeju da ih ponude i stanu iza njih, a ne za konzerve sa paštetom, sardine, salame, ulje i brašno.

Izbor je samo na nama , a SLOBODA JE IZBOR. Kod nas je uvek tako bilo!!!

 

Predsednik OO NSP "Apatin" i odbornik u SO A p a t i n

Perica Popić

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!