326 cm
3.0 °C
Apatin 0 °C

Najnovije vesti

SOMBORSKA BOLNICA DOBILA NOVI GASTROSKOP

U petak u OKC Apatin Svetosavska akademija

U opštini Apatin prošle nedelje bez saobraćajnih nezgoda

Deo ulice Dimitrija Tucovića sutra bez vode

Kursna lista

Raspisani javni pozivi za nabavku nove opreme, mašina, mehanizacije i za kupovinu novih traktora-IPARD-MERA 1

Sreda, 10. januar 2018 god. | Vesti

12179

Iz zapatinske kancelarije LAG-a obaveštavaju sva aunteresovana lica da su u okviru IPARD 2 podsticaja – MERA 1, raspisani  sledeći javni pozivi:

  • Javni poziv ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA ODOBRAVANJE PROJEKTA ZA IPARD PODSTICAJE ZA INVESTICIJE U FIZIČKU IMOVINU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA U NABAVKU NOVE OPREME, MAŠINA I MEHANIZACIJE.
  • Javni poziv za KUPOVINU NOVIH TRAKTORA je raspisan 4. januara 2018. godine.

  Rokovi za podnošenje zahteva za oba javna poziva su do 26. februara 2018. godine.

Visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 80 odsto, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se investicija odnosi na upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća i ostali usevi (određene vrste žitarica i industrijskog bilja).

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća i sektoru ostalih useva mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Prihvatljive investicije i troškovi odnose se na kupovinu nove mehanizacije, opreme i traktora i opšte troškove (troškovi za pripremu projekata i tehničke dokumentacije).

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.minpolj.gov.rs, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja www.uap.gov.rs.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva mogu se dobiti i putem telefona, pozivanjem Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 011/2607960; 2607961, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/3020100; 3020101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Od stručnih poljoprivredih službi se uskoro očekuje i detaljan vodič za buduće korisnike sredstava iz IPARD-a. Sve ostale informacije o IPARD-u možete pronaći na sledećim adresama-linkovima:

http://uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard/

 http://www.minpolj.gov.rs/raspisan-prvi-poziv-za-ipard/

Svi oni koji imaju nameru da konkurišu, mogu da se obrate kancelariji LAG-a za savet i pomoć, a oni će ih dalje usmeravati tamo gde bude bilo potrebno.

 

Uredio: DESK | Izvor: LAG APATIN

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.01.2018. god.

×